Κυριακή 26 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Γήπεδο «Αγία Σοφία» θέλει να κατασκευάσει ο Μελισσανίδης για την ΑΕΚ

Γήπεδο «Αγία Σοφία» θέλει να κατασκευάσει ο Μελισσανίδης για την ΑΕΚ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και τα σχέδια ανέγερσης νέου γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας με την ονομασία «Αγία Σοφία» παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, διαψεύδοντας ότι αντιτίθεται στον Ντέμη Νικολαΐδη.

66

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και τα σχέδια ανέγερσης νέου γηπέδου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας με την ονομασία «Αγία Σοφία» παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, διαψεύδοντας ότι αντιτίθεται στον Ντέμη Νικολαΐδη.

«Μόνο αυτοί που δεν θέλουν ενωμένη την ΑΕΚ γράφουν και παπαγαλίζουν σενάρια διχασμού. Εγώ στήριζα και στηρίζω αυτήν την προσπάθεια και σήμερα προσθέτω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φετινή πορεία της ΑΕΚ» είπε ο κ. Μελισσανίδης.

Και πρόσθεσε: «Δύο προβλήματα απαιτούν άμεση λύση: η ανέγερση γηπέδου και η απογείωση των ερασιτεχνικών τμημάτων».

Το κόστος της κατασκευής του γηπέδου ανέρχεται στα 73.800.000 ευρώ. Ο Μελισσανίδης προτίθεται να καταβάλλει το 20% και το υπόλοιπο να βασισθεί σε δανειοδότηση.

Θα είναι τεσσάρων αστέρων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA, χωρητικότητας περίπου 36.000 θέσεων, σε δύο επίπεδα, και θα περιλαμβάνει: καταστήματα, εμπορική στοά, δύο κινηματογράφους, εσωτερική πισίνα και σπα («χαμάμ» το χαρακτήρισε), προπονητήριο μπάσκετ και πάρκινγκ.

Η μακέτα του θυμίζει αρκετά το ήδη υπάρχον γήπεδο «Καραϊσκάκη» και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού το έχει κατασκευάσει ο ίδιος αρχιτέκτονας.

Θα έχει και 60 σουίτες, στις δέκα από τις οποίες θα δοθούν τα ονόματα παλαίμαχων άσων τη ΑΕΚ.

Γρανίτσας: Δεν υπάρχει γήπεδο μπάσκετ…

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας, θέλοντας να δείξει – όπως ο ίδιος δήλωσε – ότι δεν έχει καμία αντιπαλότητα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όπως μάλιστα δήλωσε στην ΕΡΑ-Σπορ, προτίθεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία της Ερασιτεχνικής. Επεσήμανε επίσης, την απουσία μελέτης για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ μέσα στο σχέδιο-Μελισσανίδη, προσθέτοντας ότι η ύπαρξή του θεωρείται απαραίτητη από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Γιάννη Φιλίππου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Απριλίου 2026
Cookies