Με κέρδη 1,26% έκλεισε το Χρηματιστήριο στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2002
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2002, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλους τους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,26% στις 2.581,48 μονάδες (υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2002) και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 215,7 εκατ. ευρώ. Το προηγούμενο υψηλό έτους ήταν στις 29 Απριλίου (2.559,61 μονάδες).
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό πρόσημο, καθώς οι επενδυτές μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές στρέφουν την προσοχή τους στα όχι και τόσο ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετήθηκαν σε όλο το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 1,62% στις 3.026,59 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 1,74% στις 1.435,63 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 1,09% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 1,01%.
Όλοι οι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι Ασφάλειες (+3,91%) και οι Τράπεζες (+2,43%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Cosmote (-3,10% στα 13,76 ευρώ), του ΟΤΕ (+2,60% στα 12,62 ευρώ) και της Alpha Bank (+4,64% στα 24,82 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 217 σημείωσαν άνοδο, 68 υποχώρησαν και 121 παρέμειναν αμετάβλητες.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.