Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω πτώσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω πτώσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,83% στις 2.570,50 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 124,7 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές τοποθετούνται στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,98% στις 3.007,67 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 1,04% στις 1.425,72 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύεται κατά 0,73% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,74%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Ασφάλειες (+3,32%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Χονδρικού Εμπορίου (-0,54%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Cosmote (-3,10% στα 13,76 ευρώ), του ΟΤΕ (+2,28% στα 12,58 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+2,31% στα 23,04 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 185 ενισχύονται, 95 υποχωρούν και 126 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο κλονίζουν την εκεχειρία – Ανοησία να την παραβιάσετε λένε οι ΗΠΑ στο Ιράν
- Συνταγή: Πασχαλινό τσουρέκι
- Εκλογές τον Οκτώβριο;
- Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τη σφαγή με τους 250 νεκρούς
- Απεργούν στις 24 Απριλίου οι εργαζόμενοι στους δήμους – Τα αιτήματά τους
- Άκσηση: Η «ασπίδα» για το άγχος και την κατάθλιψη
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη – Πού θα βρέξει
- Εμπόδια στις καινοτόμες θεραπείες τα μειωμένα κίνητρα για κλινικές μελέτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442