«Θα αντιμετωπιστεί το θέμα με τους απλήρωτους καθηγητές» τονίζει ο Γ.Καλός
Δέσμευση για την άμεση διευθέτηση του -απαράδεκτου όπως το χαρακτηρίζει- ζητήματος των περίπου 12.000 ωρομίσθιων καθηγητών που παραμένουν απλήρωτοι επί τουλάχιστον έξι μήνες ανέλαβε την Πέμπτη ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός.
Δέσμευση για την άμεση διευθέτηση του -απαράδεκτου όπως το χαρακτηρίζει- ζητήματος των περίπου 12.000 ωρομίσθιων καθηγητών που παραμένουν απλήρωτοι επί τουλάχιστον έξι μήνες ανέλαβε την Πέμπτη ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός, διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα θα εκταμιευτούν συντόμως από το υπουργείο Οικονομίας.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Γ.Καλός επισήμανε: «Το ζήτημα το γνωρίζαμε πριν αναλάβουμε τα καθήκοντά μας. Είναι όντως απαράδεκτο επί τόσο χρονικό διάστημα να μην έχουν πληρωθεί οι άνθρωποι. […] Χθες μετά την τελετή της παραδόσεως των καθηκόντων από τον κ. Ευθυμίου, είχαμε μια συζήτηση μαζί του η κ. υπουργός πρώτα, εγώ δεύτερος και ο συνάδερφός μου κ. Ταλιαδούρος, και εκεί μας είπε ότι όντως αναγνωρίζει το πρόβλημα αυτό και ότι μπορούμε να το λύσουμε σύντομα, διότι τα λεφτά υπάρχουν στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας απλώς δεν εκταμιεύτηκαν.
»Εγώ σας λέγω τι μας παρεδόθη ως πληροφορία και ως υπόσχεση. […] Βρέθηκαν τα χρήματα, δεν μπορούσαν να τα δώσουν στην προεκλογική περίοδο γιατί στην προεκλογική περίοδο δεν μπορούν να εκταμιευτούν τέτοια ποσά» υπογράμμισε ο υφυπουργός Παιδείας.
Και κατέληξε: «Εάν αυτό είναι ειλικρινές έτσι όπως μας παρεδόθη, εγώ σας λέω ότι η κ. υπουργός και όλοι μας στο επιτελείο το πολιτικό της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας θα αγωνιστούμε συντομότατα ώστε και το γραφειοκρατικό μέρος να σμικρυνθεί και να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση αυτού του θέματος».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.