Τεράστιες οι καταστροφές στην Καλιφόρνια από τις πυρκαγιές – Στους 13 οι νεκροί
Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη νότια Καλιφόρνια. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 13, εκατοντάδες σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και οι Αρχές κήρυξαν πέντε κομητείες της Καλιφόρνια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στη νότια Καλιφόρνια. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 13, εκατοντάδες σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και οι Αρχές κήρυξαν πέντε κομητείες της Καλιφόρνια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Τη Δευτέρα, βρισκόταν σε εξέλιξη έξι μεγάλες εστίες πυρκαγιών, κατακαίγοντας δασικές εκτάσεις και κατοικίες σε μία περιοχή που εκτείνεται από τα σύνορα του Μεξικού έως τα βόρεια προάστια του Λος Αντζελες. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρα, είχαν αποτεφρωθεί συνολικά 1.200.000 στρέμματα δάσους.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι κομητείες του Λος Αντζελες, Σαν Μπερναρντίνο, Σαν Ντιέγκο, και Βεντούρα.
Όπως μετέδωσε το BBC, περίπου 50.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ τα θύματα προέρχονται από το Σαν Ντιέγκο και το Σαν Μπερναρντίνο.
«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να θέσουμε υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα» δήλωσε ο απερχόμενος κυβερνήτης της πολιτείας, Γκρέι Ντέιβις. Ο ίδιος κήρυξε την Καλιφόρνια σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των εμπρηστών.
Χιλιάδες πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στα έξι μεγάλα μέτωπα, ενώ το έργο τους γίνεται ακόμα δυσκολότερο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Λόγω των πυρκαγιών παρουσιάστηκαν προβλήματα στις πτήσεις στα αεροδρόμια του Λος Αντζελες και του Σαν Ντιέγκο.