Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Δύσκολες αλλά νίκες για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Δύσκολες αλλά νίκες για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Το ντεμπούτο των Γιαννούλη και Κορωνιού με τη φανέλα του Πανιωνίου δεν συνδιάστηκε με την πρώτη νίκη των «κυανέρυθρων» στην Α1 μπάσκετ, καθώς έχασαν μέσα από τα χέρια τους το ροζ φύλλο αγώνα από την ΑΕΚ, με 75-73. Ο ΠΑΟ δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον Μακεδονικό, του οποίου επικράτησε με 70-67.

26

Το ντεμπούτο των Γιαννούλη και Κορωνιού με τη φανέλα του Πανιωνίου δεν συνδιάστηκε με την πρώτη νίκη των «κυανέρυθρων» στην Α1 μπάσκετ, καθώς έχασαν μέσα από τα χέρια τους το ροζ φύλλο αγώνα από την ΑΕΚ, με 75-73. Ο ΠΑΟ δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στον Μακεδονικό, του οποίου επικράτησε με 70-67.

Πανιώνιος-ΑΕΚ 73-75

Αν και δύσκολα, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Νέας Σμύρνης επικρατώντας με 75-73 του Πανιωνίου. Κορυφαίος των νικητών ο Χρήστος Ταπούτος που σημείωσε 22 πόντους. Γιαννούλης (15π.) και Κορωνιός (12π.) έκαναν ντεμπούτο με την «κυανέρυθρη» φανέλα, όμως δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την τέταρτη ήττα της ομάδας τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Με τους Γιαννούλη και Κορωνιό να ξεκινούν στην πρώτη πεντάδα των γηπεδούχων, ο Πανιώνιος πραγματοποίησε δυνατό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 25-15 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Παπαϊωακείμ και Λόλις έδειχαν αδύναμοι να σταματήσουν τον Γιαννούλη παρά το γεγονός ότι ο σέντερ των «κυανέρυθρων»› έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Η διαφορά των 16 πόντων, 38-22 στα μισά της δεύτερης περιόδου, μειώθηκε στους εννέα στο ημίχρονο, 46-37, με τους γηπεδούχους να μην έχουν χάσει όμως ποτέ το προβάδισμα.

Η υπεροχή των παικτών του Γιώργου Καλαφατάκη συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, αλλά το τέταρτο κρίσιμο δεκάλεπτο ανήκε στην ΑΕΚ και τον Χρήστο Ταπούτο.

Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας προηγήθηκε για πρώτη φορά με 62-61 και 72-71, εκμεταλλευόμενη την έξοδο του Γιαννούλη με τέσσερα φάουλ. Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά, με την «Ένωση» να χαμογελάει στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 46-37, 61-53, 73-75.

Πανιώνιος: Μπαρλάς 2, Πετρόπουλος, Σπανός, Σταυρακόπουλος 3, Ντάγκλας 15, Χαγκίνας, Βάλτερς 4, Χένιακ 4, Φαλέκας 8, Ουότσον 10, Κορωνιός 12, Γιαννούλης 15
ΑΕΚ: Λόλις 6, Νικολαϊδης 4, Ζήσης 2, Ταπούτος 22, Χατζής 10, Τζένκινς 11, Γλυνιαδάκης 10, Αντιτς 4, Παπαϊωακείμ 6.

Παναθηναϊκός-Μακεδονικός 70-67

Μέτριο το θέαμα στο κλειστό του Σπόρτιγκ συναρπαστικό όμως το τέλος του, καθώς ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να υπερβάλει ευατώ κυρίως μέσω του τσαρτσαρή για να κερδίσει τον Μακεδονικό με 70-67 στο ντεμούτο του Ζωντού.

Οι «πράσινοι» εξ αρχής είχαν εξασφαλίσει ένα μικρό προβάδισμα το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν άφηνε ήσυχο τον Ομρπάντοβιτς, γεγονός που αποδείχθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν τα λάθη των γηπεδούχων αυξήθηκαν με αποτέλεσμα ο Μακεδονικός να πάρει ακόμα και προβάδισμα τεσσάρων πόντων.

Ο Μπαλογιάννης έκανε εκπληκτικό κόντρα στην παλιά του ομάδα, όμως δεν ήταν αρκετό. Στις κρίσιμες ελεύθερες βολές οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν εύστοχοι και ο έμπειρος Παναθηναϊκός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 5, Καλαϊτζής, Παπανικολάου 3, Λάκοβιτς 6, Μπατίστ 14, Χατζηβρέττας 11, Μίντλεντον 3, Τσαρτσαρής 16, Σάκοτα 3, ΜακΝτόναλντ 7, Τζόουνς 2.
Μακεδονικός: Αϊβερι 2, Μπουντούρης 9, Κολόκας, Σιγάλας 5, Μπαλογιάννης 23, Πανταζόπουλος, Μπεχλιβάνης 8, Δέσπος 2, Δάλιαρης, Μεσιριάκοφ 9.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)


ΑΕΚ 7
ΠΑΟΚ 7
Περιστέρι 7
Αρης 6
Μαρούσι 6 (3αγ)
Ηράκλειο 6
Ηλυσιακός 6
Ηρακλής 6
Ολυμπιακός 6
Ιωνικός Ν.Φ 6
Παναθηναϊκός 5 (3αγ)
Απόλλων Π. 5
Πανιώνιος 4
Μακεδονικός 4

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies