Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης του Ανέστη Παπαναστασίου
Προφυλακισμένος παραμένει τελικά ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη 17Ν, Ανέστης Παπαναστασίου, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που κατέθεσε. Για διασταλτική ερμηνεία του νόμου και δικονομική ακροβασίακάνουν λόγο οι συνήγοροί του.
Προφυλακισμένος παραμένει τελικά ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Ανέστης Παπαναστασίου, μετά την απόρριψη, με εισαγγελική διάταξη, της αίτησης αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι συνήγοροί του.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Ανέστη Παπαναστασίου, ο ίδιος έπρεπε να αποφυλακιστεί στις 9 Αυγούστου, καθώς το Συμβούλιο Εφετών δεν ανανέωσε την ισχύ του εντάλματος της προσωρινής κράτησής του. Ωστόσο, η εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε την Τετάρτη αναφέρει ότι η ανανέωση δεν ήταν απαραίτητη διότι έχει ξεκινήσει η δίκη του κατηγορούμενου.
Οι συνήγοροι του Αν.Παπαναστασίου κάνουν λόγο για διασταλτική ερμηνεία του νόμου, δικαστικό πραξικόπημα, δικονομική ακροβασία και καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου.
Ο Ανέστης Παπαναστασίου 41 ετών συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου ενώ είχε ήδη εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα για τους 18 κατηγορούμενους για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.
Η δικονομική εμπλοκή παρουσιάστηκε λόγω της μη παράτασης, εκ μέρους του Συμβουλίου Εφετών, του εντάλματος κράτησής του για επιπλέον έξι μήνες. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ανέστης Παπαναστασίου θα έπρεπε, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, να είχε αποφυλακιστεί στις 9 Αυγούστου.