Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία
Επιθυμία να μετέχουν στη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία φέρεται να έχουν εκφράσει ήδη πολλοί ιδιώτες επενδυτές, καθώς η εταιρεία ανοίγει πλέον τα φτερά της απαλλαγμένη από χρέη, με μειωμένο προσωπικό και νέο επιχειρησιακό σχέδιο.
27
Επιθυμία να μετέχουν στη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία φέρεται να έχουν εκφράσει ήδη πολλοί ιδιώτες επενδυτές, καθώς η εταιρεία ανοίγει πλέον τα φτερά της απαλλαγμένη από χρέη, με μειωμένο προσωπικό και νέο επιχειρησιακό σχέδιο.
Για τη σύσταση της νέας εταιρίας, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Μεταφορών, Xρίστος Bερελής, απαιτούνται 70 εκατ. ευρώ, τα οποία καταρχήν θα δοθούν από τραπεζικούς οίκους και στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από ιδιωτικά κεφάλαια. Στο μεταξύ, σύντομα ολοκληρώνεται και το νομοσχέδιο για τη σύσταση και λειτουργία της εταιρείας ενώ προωθείται και η πρόσληψη νέων πιλότων.
Xθες, σε συνάντηση της επιτροπής του υπουργείου και της διοίκησης της Ένωσης Iπτάμενων Συνοδών και Φροντιστών υπήρξε πλήρη συμφωνία για την απασχόληση των συνοδών στη νέα εταιρεία και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η υπογραφή του πρακτικού συμφωνίας.
Oι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την Ένωση Xειριστών Πολιτικής Aεροπορίας (τους πιλότους της Oλυμπιακής) ήταν άκαρπες πριν από λίγες ημέρες, με αποτέλεσμα το υπουργείο Mεταφορών να θέσει σε λειτουργία εναλλακτικό σχέδιο για τη λειτουργία της νέας OA και να αρχίσει την αναζήτηση χειριστών από την αγορά.
Aναμένεται η πρόσληψη 150 πιλότων οι οποίοι θα προσληφθούν μετά από διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι στελέχη του υπουργείου τονίζουν ότι οι πιλότοι της OA θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία για να συνεργαστούν με τη νέα εταιρεία, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό ή να συμφωνήσουν ατομικά για την απασχόλησή τους στη νέα OA.
Ωστόσο, το υπουργείο έχει αφήσει ανοικτό και το ενδεχόμενο να υπογραφεί πρακτικό συμφωνίας και με τους πιλότους σε περίπτωση που δεχθούν τους όρους απασχόλησης που έχει θέσει η επιτροπή για τη σύσταση της NOA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- «Ανόητη, επιφανειακή και υπέροχη» – Η Σίντι Κρόφορντ στα 60 της και η μακρινή συγγένεια με τον Καρλομάγνο
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (24/2): Πού θα δείτε το Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός και το παιχνίδι του Τσιτσιπά
- Επίσκεψη Γεραπετρίτη στις ΗΠΑ – Με ποιους θα συναντηθεί
- ΣΥΡΙΖΑ: Να μην υπάρξει εμπλοκή της Ελλάδας σε ενδεχόμενο πόλεμο εναντίον του Ιράν
- Ψάχνει σπουδαία ανατροπή στο Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Σμαράγδα Καρύδη – Γιώργος Καπουτζίδης: Το μαγικό τους ταξίδι στη Σρι Λάνκα
- Hydra in the Spotlight as Brad Pitt Films on Island
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442