Και άλλες ελαφρύνσεις ζητούν οι βιομήχανοι από την κυβέρνηση
Θετικές είναι κατ αρχήν οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Ζητούν πάντως, σειρά διευκρινίσεων και επέκταση των φορολογικών κινήτρων στο σύνολο των εταιρικών κερδών.
Θετικές είναι κατ αρχήν οι αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Ζητούν πάντως, σειρά διευκρινίσεων και επέκταση των φορολογικών κινήτρων στο σύνολο των εταιρικών κερδών.
Όπως αναφέρει σήμερα το Βήμα, όλοι οι εμπλεκόμενοι (βιομήχανοι, τραπεζίτες και μάνατζερ) επιθυμούν να δούν σε θεσμικό επίπεδο τις νέες ρυθμίσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ώστε να μπορούν να σχηματίσουν πλήρη εικόνα.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Δρακούλης Φουντουκάκος, ζήτησε χθες δέσμη μέτρων για την εξειδίκευση των φοροελαφρύνσεων και τη μείωση των συντελεστών κατά το ιρλανδικό πρότυπο, ενώ θετικά στοιχεία στο νέο αναπτυξιακό νόμο διέκρινε και η ΝΔ, με την επισήμανση ότι οι αλλαγές έγιναν με καθυστέρηση.
Κορυφαίος βιομήχανος από το χώρο των τροφίμων, με σημαίνουσα θέση στον ΣΕΒ, επισημαίνει στην εφημερίδα ότι «όσα έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής για τα κίνητρα είναι θετικά, αλλά είναι ακόμη πρόωρο να κάνουμε ολοκληρωμένη κριτική».
Βιομήχανος από το χώρο των δομικών υλικών υπογραμμίζει ότι «εμάς μας ενδιαφέρει τι θα γίνει με τη συνολική φορολόγηση των κερδών μας και όχι τόσο πολύ για το πακέτο κινήτρων. Ας θυμηθούμε όλοι την Ιρλανδία, όπου ο συντελεστής φορολογίας κερδών μειώθηκε στο 12% και είχαμε έκρηξη επενδύσεων» υπενθυμίζει, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τον προσανατολισμό της ελληνικής βιομηχανίας σε επίπεδο αναπτυξιακής φιλοσοφίας.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.