Πολύτιμο 1-1 για τη Μπαρτσελόνα και νίκη της Ίντερ
Αποτελέσματα ανοιχτά για κάθε πρόβλεψη στα δύο ισπανοιταλικά ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League. Η Μπάρτσελόνα έχει βέβαια αβαντάζ με το εκτός έδρας γκολ στο 1-1 επί της Γιουβέντους, όπως και η Ίντερ με το 1-0 επί της Βαλένθια στο Μιλάνο.
Αποτελέσματα ανοιχτά για κάθε πρόβλεψη στα δύο ισπανοιταλικά ζευγάρια των προημιτελικών του Champions League. Η Μπαρτσελόνα έχει βέβαια αβαντάζ με το εκτός έδρας γκολ στο 1-1 επί της Γιουβέντους, όπως και η Ίντερ με το 1-0 επί της Βαλένθια στο Μιλάνο.
Στο Τορίνο…
Η Γιουβέντους ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά, αφού ήταν εμφανής η προσπάθεια των παικτών του Μαρτσέλο Λίπι να επιβάλλουν από την αρχή τον ρυθμό τους.
Έτσι πίεσαν την εστία του Μπονάνο και ευτύχησαν να προηγηθούν σχετικά νωρίς (16) με τον Μοντέρο. Ο Νέντβεντ σέντραρε από τα αριστερά, ο Ντελ Πιέρο έπιασε ένα σουτ το οποίο απέκρουσε ο Μπονάνο και στην επαναφορά ο Μοντέρο με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού περισσότερο επιπόλαιες παρά ουσιαστικές φάσεις δημιουργούσαν οι δύο ομάδες, μίλησε ο Σαβιόλα. Από δικό του σούτ η μπάλα κόντραρε στον Μοντέρο και κατέληξε στα δίχτυα «γράφοντας» το 1-1.
Στο Μιλάνο…
Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ρίσκαρε και δικαιώθηκε. Η Ίντερ επικράτησε 1-0 της Βαλένθια στο Σαν Σίρο και θα ταξιδεύσει σε δύο εβδομάδες στο «Μεστάγια» για να υπερασπιστεί αυτό το σκορ και να πάρει την πρόκριση στους «4» του Champions League.
Ο Αργεντίνος προπονητής της Ίντερ (και πρώην των «νυχτερίδων») άφησε στον πάγκο τον Αλβάρο Ρεκόμπα αλλά και τον Φάμπιο Καναβάρο, ενώ ξεκίνησε ως βασικό τον Ερνάν Κρέσπο, που επέστρεψε μετά από απουσία τριών μηνών.
Η συνύπαρξη του Αργεντίνου με τον Κριστιάν Βιέρι, ήταν ίσως ο μόνος τρόπος για να διασπαστεί η άμυνα της Βαλένθια κι αυτό έγινε στο 14, όταν από σέντρα του Εμρέ, ο Κρέσπο άφησε για τον Βιέρι και ο «Μπόμπο» με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κανιθάρες.
Όσο περνούσε η ώρα, οι πρωταθλητές Ισπανίας κυριαρχούσαν ολοένα και περισσότερο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 57 έγινε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, την οποία «πλήρωσαν» με κόκκινη κάρτα οι Αλμπέλδα και Εμρέ.
Φαίνεται πως η εξέλιξη αυτή ευνόησε περισσότερο τη Βαλένθια, που στο τελευταίο ημίωρο είχε την κατοχή της μπάλας και τη συντριπτική υπεροχή, όμως τελικά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ, παρά την πολιορκία στα καρέ του Τόλντο.
Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι φέρεται να κινεί τις διαδικασίες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο εξωτερικό – Τι σημαίνει αυτό για τον 25χρονο φόργουορντ.