Σπουδαία νίκη που του δίνει πιθανότατα στην επόμενη φάση του Champions Cup πήρε ο Αρης από τη ρωσική Κίμκι με 83-80 στο Αλεξάνδρειο, έχοντας κορυφαίο τον Γκαγκαλούδη. Αντίθετα τη συντριβή με 109-79 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στη Λιθουανία από τη Λιέτουβος Ρίτας.
Σπουδαία νίκη που του δίνει πιθανότατα στην επόμενη φάση του Champions Cup πήρε ο Αρης από τη ρωσική Κίμκι με 83-80 στο Αλεξάνδρειο, έχοντας κορυφαίο τον Γκαγκαλούδη με 23 πόντους. Όλα βέβαια για την πρώτη θέση θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χάποελ Τελ Αβίβ.
Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με καλά περιφεριεακά σουτ υποχρέωσαν τον Αρη να τους κυνηγάει στο σκορ. Ακριβώς το αντίθετο συνέβη στην επανάληψη με τους «κιτρινόμαυρους» να βελτιώνονται τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ο Γκαγκαλούδης στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν ψύχραιμος και έτσι η ελληνική ομάδα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-47, 63-61, 83-80.
Νέα ήττα για τον «δικέφαλο»
Τη συντριβή με 109-79 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στη Λιθουανία από τη Λιέτουβος Ρίτας, σε αγώνα για την 5η ημέρα της Πανευρωπαϊκής φάσης του Champions Cup. Έτσι, ο «δικέφαλος» παραμένει στην τελευταία θέση του δεύτερου ομίλου, με μία μόνο νίκη.
Οι Λιθουανοί δεν χρειάστηκε να καταβάλουν ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια για να κάμψουν την αντίσταση του «δικεφάλου». Με άνεση από νωρίς προηγήθηκαν στο σκορ, με τη διαφορά τους από τους «ασπρόμαυρους» να βρίσκεται σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους (6ο 20-9, 8ο 28-12, 14ο 41-27) και να έχει συνεχώς αυξητική τάση (16ο 52-27).
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το προβάδισμα για τους γηπεδούχους να είναι στους 17 πόντους, ενώ στο 31ο έφτασε στη μέγιστη τιμή του στους 35 (92-57). Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κινήθηκαν στο ίδιο μοτίβο και έτσι προέκυψε το τελικό 109-79.
Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι φέρεται να κινεί τις διαδικασίες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο εξωτερικό – Τι σημαίνει αυτό για τον 25χρονο φόργουορντ.