Κληρώνει την Παρασκευή για την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ
Η κρίσιμη ώρα της κλήρωσης των ομίλων του Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας έφτασε. Η εθνική Ελλάδας μαζί με Γιουγκοσλαβία, Γερμανία και Γαλλία θα τεθεί επικεφαλής και ευελπιστεί οτι η τύχη δεν θα τις γυρίσει την πλάτη...
Στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, όπου την Παρασκευή στις 16:15 θα ξεκινήσει η κλήρωση των τεσσάρων ομίλων της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ ανδρών της Σουηδίας, θα «χτυπά» η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ.
Η αντιπροσωπεία της ΕΟΚ που θα ταξιδέψει αύριο στη σουηδική πρωτεύουσα απαρτίζεται από τον Α αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Κώστα Παρίση, τον άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Ιωαννίδη, Γιάννη Ιωαννίδη («Ολλανδός») και τον μάνατζερ της εθνικής ανδρών, Νίκο Φιλίππου.
Η Ελλάδα θα τεθεί επικεφαλής σε έναν από τους τέσσερις ομίλους, κάτι που ισχύει για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκοσλαβία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Κύριο κριτήριο για τους επικεφαλής των ομίλων, αλλά και για τη συγκρότηση των γκρουπ δυναμικότητας που θα κληρωθούν στους ομίλους της τελικής φάσης, αποτελεί η θέση που πήραν οι εθνικές ομάδες στους ομίλους κατά τη διάρκεια της ημιτελικής φάσης και έπεται η θέση που κατέλαβαν στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας.
Στην κλήρωση θα πάρουν μέρος οι εθνικές ομάδες των χωρών: Ελλάδας, Σουηδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας, Γιουγκοσλαβίας, Ισραήλ, Ισπανίας, Κροατίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ιταλίας, Ουκρανίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ρωσίας και Σλοβενίας.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Μπράντον και Ντάμιεν Τζέφερσον πέτυχαν 22 και 19 πόντους αντίστοιχα κι έτσι η Καρδίτσα νίκησε τον Προμηθέα με 95-79 και «κλειδώνοντας» την παραμονή της.
Μεγάλο το ενδιαφέρον στη μάχη της 5ης θέσης στα πλέι οφ της Super Leaugue, μετά τη νίκη που πέτυχε ο Άρης επί του Βόλου με 3-2. και την ήττα του Λεβαδειακού με 2-0 από τον ΟΦΗ.
Ο Άλεξ Τεϊσέιρα διέλυσε την άμυνα του Παναιτωλικού με δύο γκολ και μία ασίστ και ο Πανσερραϊκός που έφτασε τους 7 βαθμούς στα play-out πήρε ένα διπλό-χρυσάφι (2-3) που τον έβγαλε μετά από πολύ καιρό από τη ζώνη του υποβιβασμού.