Αθήνα: Η ουσία β-καζομορφίνη 7 που περιέχει το συμπυκνωμένο γάλα, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή της σοκολάτας και του παγωτού δημιουργεί εθισμό, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες που παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.
Αθήνα: Η ουσία β-καζομορφίνη 7 που περιέχει το συμπυκνωμένο γάλα, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή της σοκολάτας και του παγωτού δημιουργεί εθισμό, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες που παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.
Με αφορμή τη σημερινή έναρξη των εργασιών του 5ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, οι επιστήμονες τόνισαν ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνουν με γοργό ρυθμό και αν οι τάσεις αυτές συνεχιστούν μέχρι το 2030, το 60%-70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι υπέρβαροι και το 40%-50% παχύσαρκοι.
Για μια ακόμη φορά έγινε αναφορά στια παθήσεις που «συνοδεύουν» την παχυσαρκία. Συγκεκριμένα, το 61% των παχύσαρκων παρουσιάζει σακχαρώδη διαβήτη τύπου II, το 34% καρκίνο ενδομητρίου, το 30% χολολιθίαση, το 24% οστεοαρθρίτιδα, το 17% αυξημένη αρτηριακή πίεση και στεφανιαία νόσο και το 11% καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου.