Λονδίνο: Υψηλές παραμένουν οι ποσότητες άλατος που περιέχονται στα τρόφιμα που πωλούνται στο βρετανικό εμπόριο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ελέγχου Τροφίμων της M. Βρετανίας.
Λονδίνο: Υψηλές παραμένουν οι ποσότητες άλατος που περιέχονται στα τρόφιμα που πωλούνται στο βρετανικό εμπόριο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Επιτροπή Ελέγχου Τροφίμων της M. Βρετανίας.
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές της επιτροπής καταγγέλλουν τους κατασκευαστές τροφίμων ότι, παρά τις υποσχέσεις τους, δεν έκαναν τίποτε για να μειώσουν τις ποσότητες άλατος που περιέχονται σε αυτά.
Τα στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν, μάλιστα, ότι η ποσότητα άλατος που περιέχεται στα πατατάκια έχει διπλασιαστεί μέσα στα τελευταία 25 χρόνια. Επιπλέον, πολλοί άλλοι τύποι τροφών που απευθύνονται σε παιδιά έχουν περισσότερο αλάτι από αυτό που πρέπει να λαμβάνει ένας παιδικός οργανισμός μέσα σε 24 ώρες.
Τα στοιχεία της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Food και, σύμφωνα με αυτά, το αλάτι υπάρχει σε διπλάσια ποσότητα στο λευκό ψωμί, στα μαγειρεμένα φασόλια κονσέρβας και τον τοματοπολτό. Επιπλέον, οι ειδικοί της Επιτροπής Ελέγχου Τροφίμων διαπίστωσαν ότι η περιεκτικότητα άλατος στο παιδικό γεύμα γνωστής αλυσίδας καταστημάτων γρήγορης εστίασης ξεπερνούσε κατά πολύ τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι μεγάλες ποσότητες άλατος οδηγούν στην κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων.