Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 25o
Π. Πρωτάθλημα Ράλι (WRC): Διάλειμμα έξι μηνών για τον Gilles Panizzi

Π. Πρωτάθλημα Ράλι (WRC): Διάλειμμα έξι μηνών για τον Gilles Panizzi

Ο οδηγός της Peugeot Sport, Gilles Panizzi, ενδέχεται να μη συμμετάσχει για έξι μήνες στους αγώνες του παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς η γαλλική ομάδα δείχνει να βασίζεται βαθμολογικά στους Marcus Gronholm και Francois Delecour.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ο οδηγός της Peugeot Sport, Gilles Panizzi, ενδέχεται να μη συμμετάσχει για έξι μήνες στους αγώνες του παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς η γαλλική ομάδα δείχνει να βασίζεται βαθμολογικά στους Marcus Gronholm και Francois Delecour.



Εντούτοις, ο Panizzi ελπίζει πως η Peugeot τελικά θα του δώσει αυτοκίνητο στο Ράλι Ακρόπολις, τον Ιούνιο.



Ο διευθυντής της ομάδας Jean-Pierre Νicolas δήλωσε ότι ο Panizzi ποτέ δεν έπαψε να είναι ένας υπολογίσιμος οδηγός για την ομάδα. Αντίθετα, θα λάβει μέρος στις δοκιμές εξέλιξης των αυτοκινήτων, ως έμπειρος σε αυτό τον τομέα.



Η Peugeot Sport, πρόσθεσε, έχει δώσει προτεραιότητα στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και ο Gilles γνωρίζει πως δεν θα λάβει μέρος σε μερικούς αγώνες.


Αυτή τη στιγμή, εν όψει πέντε αγώνων σε χωμάτινες διαδρομές, έχουμε έναν οδηγό, τον Francois Delecour, που γνωρίζει καλά την τεχνική οδήγησης στο χώμα.


Τον περασμένο χρόνο ειπώθηκε ότι δεν έχουμε οργανωμένη ομάδα. Σήμερα, εκτός από την Ford, της οποίας και οι δύο οδηγοί αποδίδουν σε κάθε είδους διαδρομές, έχουμε πλέον ομάδα οδηγών, εξειδικευμένων σε άσφαλτο και χώμα.



Σχετικά με την απόδοση της ομάδας στο Ράλι Καταλονίας, ο Jean-Pierre Νicolas δήλωσε:



Από την πρώτη ημέρα είχαμε αρχίσει να χάνουμε. Ο λόγος ήταν ότι στο shakedown, εξετάζοντας τα τεχνικά δεδομένα, σκεφθήκαμε πως θα ήταν παρακινδυνευμένο να γυρνά το turbo των αυτοκινήτων στις 20.000 στροφές και τις μειώσαμε. Αυτό είχε ως συνέπεια την πτώση της ισχύος.



Ετσι, σε κάθε ειδική, είχαμε απώλεια χρόνου τουλάχιστον κατά 1/10 του δευτερολέπτου σε κάθε χιλιόμετρο και σε μερικές ειδικές η απώλεια έφτανε τα 5/10 του δευτερολέπτου. Ισως να έφταιγαν και τα φρένα ή το ότι τα αυτοκίνητα δεν ήταν ευέλικτα στις οφιοειδείς διαδρομές. Οι οδηγοί μας δεν είναι σε θέση να το ξεκαθαρίσουν. Αυτό σημαίνει πως έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, ώστε να ξέρουμε πως να τα βελτιώσουμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies