Για αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών μίλησε ο Λαλιώτης
«Θετικά και αισιόδοξα για το ΠΑΣΟΚ» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των εκλογών ο γραμματέας του κόμματος, Κώστας Λαλιώτης, έπειτα από τη δίωρη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.
71
Την ικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών εξέφρασε τη Δευτέρα ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Κώστας Λαλιώτης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.
«Εξίσου θετικά και αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα για τους ανθρώπους και τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης» συμπλήρωσε ο κ. Λαλιώτης, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι πολίτες ανταποκρίθηκαν θετικά στη θέση που εξέφρασε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων σχετίζεται με το μέλλον και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».
Ο κ. Λαλιώτης επισήμανε ακόμη ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δημιουργούν «ένα νέο κεκτημένο, που δίνει τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να κάνει μια δυναμική εκκίνηση, με στόχο την ανάδειξη ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, προοδευτικού και πλειοψηφικού ρεύματος, το οποίο θα είναι πολύχρωμο και θα έχει προοπτική».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, εκτός της γενικής ικανοποίησης που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε ορισμένα βασικά συμπεράσματα.
Πρώτον, ότι η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με άλλες δυνάμεις, κυρίως με τον ΣΥΝ, «πήγε καλά», ενώ αναφέρονται και συγκεκριμένες περιπτώσεις συνεργασιών που είχαν θετικό αποτέλεσμα (π.χ. στην Πρέβεζα όπου η συνεργασία απέδωσε τα μέγιστα).
Η επιτυχία του εγχειρήματος, όπως υποστηρίζεται από σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, απαιτεί πλέον νέες και συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου το «πολύχρωμο ρεύμα» των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών να γίνει πλειοψηφικό και να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της χώρας.
Για το λόγο αυτό τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος μπορεί πλέον να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Αλλωστε, το θέμα αυτό αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικότερα που θα απασχολήσουν το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα και τον τόνο έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη χθεσινοβραδινή του δήλωση.
Δεύτερον, ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση και στα πρόσωπα που το εκπροσωπούν στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν ότι δέκα τουλάχιστον δήμοι στο Λεκανοπέδιο «χάθηκαν» λόγω της μεγάλης ηλικίας των υποψηφίων που υποστήριξε και της πολύχρονης παρουσίας τους σε δημαρχιακούς θώκους, αφού, όπως είναι γνωστό στις νομαρχίες κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερες από δύο θητείες.
Τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι δεν ήταν τυχαία η αναφορά του κ. Σημίτη στα «νιάτα» κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο της Φώφης Γεννηματά και εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει η ώρα μιας μεγάλης ανανέωσης στα πρόσωπα που εκφράζουν το κυβερνών κόμμα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Τρίτον, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να απουσιάσει από τους δήμους και τις νομαρχίες, ιδιαιτέρως από τους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά). Η ηγεσία του Κινήματος εκτιμά ότι το δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα στους τρεις μεγάλους δήμους, οφείλεται, εν πολλοίς, και στην απουσία αντιπολίτευσης, καθώς οι συνδυασμοί που είχαν υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1998 δεν είχαν την πρέπουσα παρουσία στα τοπικά δρώμενα, αφήνοντας εντελώς ελεύθερο το πεδίο στους δημάρχους που προέρχονταν από τη ΝΔ, να ασκήσουν απερίσπαστοι την πολιτική τους.
Σύμφωνα με τη θέση αυτή, οι κ. Χρ.Παπουτσής, Σπ.Βούγιας και Μ.Μπεντενιώτης, αλλά και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες που δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν πρέπει να έχουν συνεχή παρουσία στους δήμους και τις νομαρχίες όπου ήταν υποψήφιοι και να ασκήσουν ουσιαστική αντιπολίτευση στους συντηρητικούς τοπικούς άρχοντες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]
- Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία το Σάββατο – Πού θα χιονίσει
- Το «αθόρυβο» μοντέλο της QSI
- Πολυτελή ακίνητα: Πωλείται το ιδιωτικό νησί του εκλιπόντος δισεκατομμυριούχου της Swarovski κοντά στη Βενετία
- Συνταγή: Κέικ λεμονιού
- «Άνοιξη της δυσαρέσκειας» στη Ρωσία; – Ο Πούτιν απέναντι σε αυξανόμενες φωνές διαμαρτυρίας
- ΗΠΑ: Θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς από τη Γερμανία
- Κοινωνικός τουρισμός: Τέλος χρόνου για το πρόγραμμα – Ποιοι πρέπει να σπεύσουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)








![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442