Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Την… συνταξιοδότηση του Σίμαν από την εθνική Αγγλίας ζητούν τα βρετανικά ΜΜΕ

Την… συνταξιοδότηση του Σίμαν από την εθνική Αγγλίας ζητούν τα βρετανικά ΜΜΕ

Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον κάλυψε πλήρως τον Ντέιβιντ Σίμαν για το λάθος που έκανε ο τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας και το οποίο συνέβαλε στο να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 η ΠΓΔΜ. Αντίθετα όμως ο βρετανικός τύπος ζητά την απομακρυνσή του...

26

Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον κάλυψε πλήρως τον Ντέιβιντ Σίμαν για το λάθος που έκανε ο τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας και το οποίο συνέβαλε στο να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 από τα «Λιοντάρια» το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της ΠΓΔΜ.

Αντίθετα ο βρετανικός Τύπος δεν βρίσκει κανένα λόγο υποστήριξης του βρετανού τερματοφύλακα, μετά το νέο γκολ αλά Ροναλντίνιο που δέχθηκε στο χθεσινό παιχνίδι.

Αυτή τη φορά «δράστης» ήταν ο Σακίρι, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης στο Σαουθάμπτον, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου για τα προκριματικά του Ευρωπαίκού Πρωταθλήματος του 2004.

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, ο οποίος μίλησε με τον τερματοφύλακα της Αρσεναλ, δήλωσε: «Ήταν ένα καλοζυγισμένο σουτ και ο Ντέιβιντ δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας. Είναι κρίμα, βέβαια, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Παρόλα αυτά, ο Ντέιβιντ Σίμαν δεν έχει χάσει την θέση του στην ομάδα. Δεν έχω αυτή την άποψη σήμερα, αναμφίβολα όχι. Εκανε μια πολύ καλή απόκρουση στο δεύτερο ημίχρονο».

Την ίδια, ωστόσο, άποψη για τον 39χρονο τερματοφύλακα δεν έχει και ο βρετανικός Τύπος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ήρθε η ώρα για την… συνταξιοδότηση του Σίμαν από την εθνική.

Χαρακτηριστικά, η Daily Mirror, η οποία έχει τον τίτλο «Τρικυμία» στο οπισθόφυλλό της, αναφέρει: «Σε μια από τις πλέον στενόχωρες νύχτες του αγγλικού ποδοσφαίρου, κανείς δεν είχε πρόσωπο πιο κόκκινο από τον Σίμαν».

Στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα συνεχίζει: «Μετά από 75 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας, ήρθε ο καιρός ο Σβεν Γκόραν Ερικσον να αποχαιρετήσει τον Ντέιβιντ Σίμαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».

Η Daily Mirror προσθέτει ότι η ηλικία «πρόλαβε› τον Σίμαν: «Τα πόδια του είναι βαριά, οι κινήσεις του διστακτικές, οι τοποθετήσεις του ξαφνικά επισφαλείς».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Guardian, η οποία, στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Λυπούμαστε που ο Σίμαν πρέπει να φύγει» τονίζει: «Η εμπιστοσύνη στην αξία της εμπειρίας είναι ένα πράγμα, αλλά έχει έρθει ο καιρός να αναγνωριστεί ότι η «τρωτότητα› του Σίμαν στα μακρινά σουτ αποτελεί σοβαρό πρόβλημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Απριλίου 2026
Cookies