Σπάνια έργα τέχνης ταξιδεύουν από το Βατικανό στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο
Στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο ταξίδεψαν 123 έργα τέχνης που ανήκουν στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μορφές Σωτηρίας». Μεταξύ των έργων, περιλαμβάνονται αριστουργήματα του Μιχαήλ Αγγέλου, του Μπρενίνι και του Ρένι.
Στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο ταξίδεψαν 123 έργα τέχνης που ανήκουν στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μορφές Σωτηρίας». Μεταξύ των έργων, περιλαμβάνονται αριστουργήματα του Μιχαήλ Αγγέλου, του Μπερνίνι και του Ρένι.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Παρασκευής, είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό δίνει το «πράσινο φως» για τη μεταφορά έργων τέχνης στο εξωτερικό. «Πολλά έργα της έκθεσης δίνουν την αίσθηση του πάθους, του ενθουσιασμού και της χαράς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επιμελητής της έκθεσης Κόρεϊ Κιμπλ.
Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται μια ταπισερί του 17ου αιώνα του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, μια λειψανοθήκη του Τζιοβάνι Λορέντσο Μπερνίνι, μια ελαιογραφία του Λουδοβίκου Ματσάντι, η οποία απεικονίζει έναν καλόγηρο του 17ου αιώνα, τον Αγιο Ιωσήφ του Κοπερτίνο.
Υπάρχει επίσης το αριστούργημα του Γκουίντο Ρένι «Ο Αγιος Ματθαίος και ο άγγελος», μια ταπισερί του 15ου αιώνα με τον Αγιο Φραγκίσκο της Ασίζης και ένας πίνακας της Νταϊάνα Μπελότι με τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βατικανό και το Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο αποφάσισαν να μοιραστούν τον προϋπολογισμό για την έκθεση που άγγιξε το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας