Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Διαμαρτυρία της Ελλάδας στην ΕΕ για τη τουρκική στάση στο θέμα των λαθρομεταναστών

Διαμαρτυρία της Ελλάδας στην ΕΕ για τη τουρκική στάση στο θέμα των λαθρομεταναστών

Διάβημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρόκειται να κάνει η Ελλάδα για τη στάση που τηρεί η Τουρκία στο θέμα των λαθρομεταναστών. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

25

Διάβημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να κάνει η Ελλάδα για τη στάση που τηρεί η Τουρκία στο θέμα των λαθρομεταναστών. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης εισηγήθηκε να γίνει το διάβημα με αίτημα να καλέσει η ΕΕ την Τουρκία να σεβαστεί, πρώτον τα σύνορα της Ένωσης και δεύτερον τα πρωτόκολλα που έχει ήδη υπογράψει τόσο για την αναχαίτιση του κύματος λαθρομεταναστών, όσο και για την επαναπροώθησή τους στη χώρα προέλευσης.

Η Τουρκία έχει υπογράψει με την Ελλάδα συμφωνία επαναπροώθησης, έχει προβλεφθεί η σύσταση και λειτουργία μικτής επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας που θα συνεδριάζει και θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, αλλά μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό, αλλά η Τουρκία δεν συνεργάζεται καθόλου στην επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.

Αντίθετα, εξακολουθούν από τα ανατολικά σύνορα της χώρας μας, που είναι και ανατολικά σύνορα της ΕΕ, να έρχονται κατά κύματα λαθρομετανάστες.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην Κυβερνητική Επιτροπή, τα έξοδα που η Ελλάδα κάνει για το θέμα των λαθρομεταναστών ξεπερνούν τα 80 δισ. δραχμές ετησίως. Και όπως είπε, το θέμα αυτό πρέπει να τεθεί και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι χώρες που κάνουν τεράστια έξοδα για να θωρακίσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies