Σύλληψη 73 λαθρομεταναστών στο Λαύριο και τον Έβρο το Σαββατοκύριακο
Σαράντα τρεις λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 29 προέρχονται από το Κασμίρ συνέλαβαν, το πρωί της Κυριακής, στο Λαύριο οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας. Αλλοι 30 Ιρακινοί λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου.
Σαράντα τρεις λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 29 προέρχονται από το Κασμίρ συνέλαβαν, το πρωί της Κυριακής, στο Λαύριο οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας. Αλλοι 30 Ιρακινοί λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου.
Οι 20 από τους λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν στο Λαύριο επέβαιναν επί του ιστιοφόρου Clymene, προερχόμενο από την Κρήνη (Τσεσμέ) της Τουρκίας, ενώ οι άλλοι 23 είχαν ήδη αποβιβασθεί στην ακτή. Εκτός από το Κασμίρ, όπου μαίνονται συγκρούσεις, οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Πακιστάν, την Ινδία και το Αφγανιστάν.
Μαζί τους συνελήφθησαν και κρατούνται στο Λιμεναρχείο Λαυρίου δύο Έλληνες διακινητές.
Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης σε βάρος τους δικογραφίας. Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Λαυρίου.
Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ του Σαββάτου, έστησαν γέφυρα σωτηρίας για 30 Ιρακινούς λαθρομετανάστες , που είχαν εγκλωβιστεί σε μικρή αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πυθίου και Θουρίου.
Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι λαθρομετανάστες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους, φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο κράτησης από την Αστυνομία.
Ανακρινόμενοι είπαν στους αστυνομικούς, ότι συνολικά πέρασαν στη νησίδα 50 άτομα, με τη βοήθεια Τούρκου δουλέμπορου, ο οποίος στη συνέχεια τους εγκατέλειψε. Οι είκοσι από αυτούς κατόρθωσαν με αυτοσχέδια μέσα (κορμούς δένδρων και σχοινιά) να περάσουν στην ελληνική όχθη, αλλά το ίδιο δεν συνέβη για τους υπόλοιπους, που κατά το πλείστον ήταν γυναικόπαιδα.