Αναμονή ίσως και μέχρι το 2003 για την έκδοση του πέμπτου βιβλίου του Χάρι Πότερ
Σύννεφα απογοήτευσης σκέπασαν τους λάτρεις του Χάρι Πότερ στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της Τζ.Ρόουλινγκ πως το πολυαναμενόμενο βιβλίο με τις νέες περιπέτειες του διοπτροφόρου μάγου μπορεί να μην κάνει την εμφάνισή του στα βιβλιοπωλεία έως το 2003.
Σύννεφα απογοήτευσης σκέπασαν τους χιλιάδες λάτρεις του Χάρι Πότερ στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της Τζ.Ρόουλινγκ πως το πολυαναμενόμενο βιβλίο με τις νέες περιπέτειες του διοπτροφόρου μάγου μπορεί να καθυστερήσει να εκδοθεί, μην κάνοντας την εμφάνισή του στα βιβλιοπωλεία έως το 2003.
Όπως μεταδίδει το BBC, Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα, το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο της ταλαντούχου Βρετανίδας συγγραφέως, αναμένονταν να εκδοθεί την περίοδο από το καλοκαίρι έως το φθινόπωρο του 2002 -όπως και τα προηγούμενα βιβλία του μικρού ήρωα που εκδίδονταν σε ετήσια βάση από το 1997 έως το 2001.
Το προηγούμενο έτος δεν δόθηκε στους λάτρεις του Χάρι Πότερ η ευκαιρία να τον απολαύσουν σε νέες περιπέτειες· τους αποζημίωσε ωστόσο η προβολή της ταινίας Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, η οποία αναδείχθηκε σε τεράστια επιτυχία μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.
Και ενώ όλοι ανέμεναν πως ο Χάρι Πότερ θα έκανε και πάλι την εμφάνισή του εντός του 2002, ο εκπρόσωπος της Τζάνετ Ρόουλινγκ ήλθε να δημιουργήσει σύννεφα απογοήτευσης με την ανακοίνωσή πως δεν έχει οριστεί η ημερομηνία έκδοσης του νέου βιβλίου και ούτε υπάρχει κάποια προθεσμία για να φιλοξενηθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
«Ενδέχεται να εκδοθεί φέτος, ενδέχεται και του χρόνου. Δεδομένου ότι τα πρώτα τέσσερα βιβλία εκδόθηκαν σε ετήσια βάση, ο κόσμος υπέθεσε πως το επόμενο θα έλθει μέσα στο έτος που διανύουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Μπλούμσμπερι δήλωσε πως η Ρόυλινγκ «γράφει με χαρά τον Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα και μόλις έχουμε στη διάθεσή μας το πλήρες χειρόγραφο θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία έκδοσης».
Οι φίλοι του Χάρι Πότερ δεν μπορούν να κάνουν, λοιπόν, τίποτε άλλο από το να περιμένουν την επιστροφή του…
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.