Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
Συνελήφθη ένας ύποπτος για την έκρηξη σε συναγωγή της Τυνησίας

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την έκρηξη σε συναγωγή της Τυνησίας

Ένας ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή Γκρίμπα της Τυνησίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 άτομα, συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία. Νωρίτερα, μία οργάνωση που είχε συνδεθεί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε αναλάβει την ευθύνη.

29

Ένας ύποπτος για την επίθεση στη συναγωγή Γκρίμπα της Τυνησίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 16 άτομα, συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία. Νωρίτερα, μία οργάνωση που συνδεθεί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε αναλάβει την ευθύνη.

Την Τρίτη, συνελήφθη στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας ένα άτομο που φέρεται να έχει σχέση με την επίθεση. Εντοπίστηκε έπειτα από υποκλοπή τηλεφωνήματος από τη γερμανική αστυνομία που έγινε από την Τυνησία πριν από την έκρηξη. Την είδηση μετέδωσε το γερμανικό περιοδικό Stern, ισχυριζόμενο ότι ακούγεται ένας άμεσα εμπλεκόμενος, που είναι γνωστός για σχέσεις με ισλαμικούς κύκλους.

Την ίδια ημέρα, στην εφημερίδα Αλ-Κοντς αλ-Αράμπι είχε σταλεί προκήρυξη της Αλ Κάιντα από μία ομάδα που αυτοαποκαλείται Ισλαμικός Στρατός για την Απελευθέρωση των Ιερών Τόπων. Μία οργάνωση με το ίδιο όνομα είχε αναλάβει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία και εθεωρείτο η στρατιωτική πτέρυγα της Αλ Κάιντα, της οργάνωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Στην προκήρυξη γινόταν λόγος για «απάντηση στα ισραηλινά εγκλήματα του παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα» και για «απάντηση στην άρνηση των αραβικών κυβερνήσεων να επιτρέψουν στους λαούς τους να κηρύξουν τζιχάντ κατά των Εβραίων».

Την περασμένη Πέμπτη, ένα βυτιοφόρο που μετέφερε φυσικό αέριο προσέκρουσε στον τοίχο της συναγωγής Γκρίμπα, ενός από τους αρχαιότερου τόπους του ιουδαϊσμού. Από την έκρηξη που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους 11 Γερμανοί τουρίστες, τρεις Τυνήσιοι, ένας Γαλλοτυνήσιος κι ένας Γάλλος.

Τελευταία ενημέρωση: 12:55

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies