Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κηδεία του Αφγανού υπουργού Μεταφορών

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κηδεία του Αφγανού υπουργού Μεταφορών

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία του πρωθυπουργού, Χαμίντ Καρζάι, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η κηδεία του δολοφονηθέντος υπουργού Μεταφορών του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ραχμάν. «Να απαλλαγούμε από την καταπίεση του όπλου» είπε ο Καρζάι.

30

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία του πρωθυπουργού, Χαμίντ Καρζάι, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η κηδεία του δολοφονηθέντος υπουργού Μεταφορών του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ραχμάν. «Πρέπει να απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από την καταπίεση του όπλου και την εξουσία του μαχαιριού» δήλωσε ο Καρζάι απευθυνόμενους στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους.

Ο Αμπντούλ Ραχμάν ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη. Τρεις Αφγανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του τμήματος πολιτικών υποθέσεων της υπηρεσίας πληροφοριών, στρατηγός Αμπντουλάχ Τζαν Ταουχίντι, έφυγαν αμέσως μετά αεροπορικώς για τη Σαουδική Αραβία με ένα αεροσκάφος που μετέφερε Αφγανούς προσκυνητές στη Μέκκα.


Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας διαβεβαίωσε ήδη τον μεταβατικό πρωθυπουργό του Αφγανιστάν ότι θα παραδώσει τους τρεις Αφγανούς αξιωματούχους, που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία του υπουργού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies