Δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών στην Κανταχάρ
Δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών κοντά στην Κανταχάρ. Τα επεσόδια κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, όπως μετέδωσε το Reuters.
Δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών κοντά στην Κανταχάρ. Τα επεσόδια κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, όπως μετέδωσε συνεργείο του Reuters στην περιοχή.
«Ακούστηκαν πυροβολισμοί και μερικές εκρήξεις, οι οποίες μπορεί να προέρχονταν από οβίδες ή βλήματα όλμων» διευκρίνισε ο εικονολήπτης του πρακτορείου. Ανέφερε ακόμη την ύπαρξη μιας τεράστιας φωτιάς κοντά σε τρία αμερικανικά μεταγωγικά ελικόπτερα.
«Μαίνεται μία τεράστια φωτιά πολύ κοντά στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης των αεροσκαφών, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον τερματικό όπου βρίσκομαι εγώ» δήλωσε ο εικονολήπτης, χωρίς να αναφέρει τίποτα για τα αίτια της φωτιάς.
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πάντως εάν ο τραυματισμός των Αμερικανών στρατιωτών είναι σοβαρός ή όχι, ούτε έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών, η οποία προκλήθηκε -σύμφωνα με τους ίδιους- όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών που περιφρουρούσαν τη βάση της αμερικανικής δύναμης στην Κανταχάρ.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.