Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Χριστόδουλου, για το νέο έτος

Ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Χριστόδουλου, για το νέο έτος

«Μακριά από μας και από την πατρίδα μας να μείνουν οι έχθρες, τα μίση οι ανασφάλειες, οι αδικίες και όλα τα κακά» τονίζει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, Χριστόδουλος, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

35

«Μακριά από μας και από την πατρίδα μας να μείνουν οι έχθρες, τα μίση οι ανασφάλειες, οι αδικίες και όλα τα κακά. Και στη θέση τους να παραμείνουν μόνιμοι σύντροφοί μας η ειρήνη, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η καλωσύνη και η πρόοδος». Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, το πλήρες κείμενο του οποίου έχει ως εξής:

«Αδελφοί μου,
Ο Νέος Χρόνος στον οποίον ήδη εισήλθαμε συγκεντρώνει για άλλη μία φορά τις θερμές ευχές και προσδοκίες μας, να είναι ειρηνικός, ανέφελος, δημιουργικός και ευτυχισμένος. Με τις ευχές μας αυτές εκδηλώνουμε τη βαθύτατη επιθυμία μας να ζήσουμε χωρίς φόβους, χωρίς πολέμους, χωρίς ταραχές.




»Μακριά από μας και από την πατρίδα μας να μείνουν οι έχθρες, τα μίση, οι ανασφάλειες, οι αδικίες και όλα τα κακά. Και στη θέση τους να παραμείνουν μόνιμοι σύντροφοί μας η ειρήνη, η αγάπη, η δικαιοσύνη, η καλοσύνη και η πρόοδος.



»Με τις ευχές μας αυτές εκφράζουμε τους πόθους μας. Αλλά αυτό μόνον δεν αρκεί. Δεν αρκεί να ευχόμαστε μόνον. Πρέπει και να εργαζόμαστε για να συμβάλουμε στην παγίωση του καλού, στην αποτροπή του κακού.


»Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός υπόσχεται να έλθει κάποτε στη γη η ειρήνη και η ευταξία και να ανατραπεί η κατάσταση της αδικίας και αυτή ακόμη η φυσική τάξη των πραγμάτων. Θα έλθει λέγει καιρός που θα βοσκούνε μαζί ο λύκος και το πρόβατο, που το μικρό παιδί θα βάζει το χέρι του στη φωλιά δηλητηριωδών φιδιών και αυτά δεν θα το δαγκώνουν.



»Πότε θα γίνει αυτό; Είναι προφανές ότι το κακό έχει και ρίζες και διαστάσεις. Μπροστά στην έκτασή του διερωτάται κανείς πώς μπορεί να αντιδράσει. Και τι άραγε μπορεί ένας άνθρωπος να διορθώσει. Σε αυτό τον προβληματισμό η απάντηση είναι μία. Αν θέλεις, μπορείς. Μπορείς να αρχίσεις από τον εαυτό σου. Είναι σαν να ανάβεις ένα κερί μέσα στο πηχτό σκοτάδι. Σκέψου πόσα τέτοια κεριά θα ανάψουν αν κάποιοι άνθρωποι θελήσουν να κάνουν την αρχή από τον εαυτό τους. Και μη ξεχνάς. Μόνος σου δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά. Με τη χάρη όμως και τη βοήθεια του Θεού και θαύματα μπορείς να κάνεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies