Στο υψηλότερο επίπεδο της πενταετίας «σκαρφάλωσε» η ανεργία στις ΗΠΑ
Στο 5,4% υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών «σκαρφάλωσε» το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς στην αμερικανική οικονομία «χάθηκαν» 415.000 θέσεις εργασίας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από το Μάιο του 1980.
27
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών «εκτοξεύθηκε» η ανεργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, αγγίζοντας το 5,4% έναντι 4,9% τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις προχώρησαν στις υψηλότερες περικοπές θέσεων εργασίας από το Μάιο του 1980.
Συγκεκριμένα, σε μία ακόμη ένδειξηότι η αμερικανική οικονομία διέρχεται περίοδο ύφεσης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 415.000, η μεγαλύτερη πτώση από την εποχή της προεδρίας του Τζίμι Κάρτερ,έναντι μείωσης 213.000 τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναλυτές πρόβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα ανερχόταν στο 5,2% και ότι θα μειώνονταν 300.000 θέσεις εργασίας.
Η απασχόληση στον τομέα των υπηρεσιών σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 1983, αφού επιχειρήσεις, όπως η ιδιοκτήτρια τωνξενοδοχείωνMarriott, Lodgian και η μητρική της American Airlines, AMR, προχώρησαν σε απολύσεις μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.Σε απολύσεις προχωρούν επίσης οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα και οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων, καθώς η καταναλωτική ζήτηση βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώμισι ετών.
«Είναι ύφεση» δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος του Briefing.com Τιμ Ρότζερς, σχολιάζοντας τα στοιχεία. «Με αυτό το είδος του εκτροχιασμού στην αγορά εργασίας, ηιδέα ότι οι καταναλωτές θα επιστρέψουν δριμύτεροι στις αγορέςείναι λιγότερο πιθανό» να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, η άνοδος της ανεργίας αυξάνει τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων έως και 0,50% στην επόμενη συνάντηση της Fed στις 6 Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κηφισιά: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 197 χλμ/ώρα – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης
- Μητσοτάκης για Ιράν: Δεν κακοκαρδίζει Ισραήλ – ΗΠΑ, αλλά «πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
- Διαψεύδει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί εκτόξευσης ιρανικών πυραύλων προς την Κύπρο
- Ο Κόντης και η… παρερμηνεία για τον Παναθηναϊκό
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442