Ευρώ και οικονομικές εξελίξεις μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ στο επίκεντρο του ECOFIN
Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία καθιέρωσης του ευρώ, η πορεία των επενδύσεων στην ευρωζώνη και οι χρηματοοικονομικές εξελίξεις θα συζητηθούν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Εθνικής Οικονομίας των «12» στο Λουξεμβούργο.
Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία καθιέρωσης του ευρώ, η πορεία των επενδύσεων στην ευρωζώνη και οι χρηματοοικονομικές εξελίξεις μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Εθνικής Οικονομίας των «12» που αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο.
Κατά τη διάρκεια του ευρω-ECOFIN θα επιχειρηθεί να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις ΗΠΑ, καθώς και όσων την ακολούθησαν, στην οικονομία της ευρωζώνης και θα αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων. Επίσης, θα γίνει εκτίμηση των δημοσιονομικών προοπτικών για το 2001-2002.
Εξάλλου, θα συνεδριάσει και το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών των «15», όπου θα γίνει συζήτηση για την πορεία της απασχόλησης, τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για το 2002 και τις επιμέρους συστάσεις για κάθε χώρα. Οι υπουργοί θα ασχοληθούν επίσης με το περιεχόμενο της έκθεσης προόδου για την έκδοση οδηγίας που αφορά τις δραστηριότητες των ιδρυμάτων παροχής επαγγελματικών συντάξεων και θέματα που αφορούν την καθιέρωση του ευρώ και το ευρωπαϊκό δίκτυο διαχείρισης της πληροφόρησης για το ενιαίο νόμισμα.
Ειδικά για αυτό το τελευταίο θέμα θα γίνει συζήτηση επί της προτάσεων της οικονομικής δημοσιονομικής επιτροπής για την ανάπτυξη δικτύου διαχείρησης της πληροφόρησης κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της φυσικής κυκλοφορίας του ευρώ (Δεκέμβριος 2001 – Φεβρουάριος 2002).
Τέλος, κατά την κοινή συνεδρίαση του ECOFIN με τα αντίστοιχα συμβούλια Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την καταπολέμηση των φαινομένων ξεπλύματος χρήματος και της οικονομικής μάχης κατά της τρομοκρατίας.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.