Τεστ εγκυμοσύνης: ‘Εως και 10% ψευδή αρνητικά αποτελέσματα
Νέα Υόρκη: Προσοχή στα τεστ κυήσεως που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται ακριβή διάγνωση από την πρώτη ημέρα της "καθυστέρησης" συνιστούν οι επιστήμονες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς υπάρχει κίνδυνος έως και 10% ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στην Journal of the American Medical Association.
Νέα Υόρκη: Προσοχή στα τεστ κυήσεως που κυκλοφορούν στο εμπόριο και υπόσχονται ακριβή διάγνωση από την πρώτη ημέρα της «καθυστέρησης» συνιστούν οι επιστήμονες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς υπάρχει κίνδυνος έως και 10% ψευδώς αρνητικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύθηκε στην Journal of the American Medical Association.
Πολλές γυναίκες που σπεύδουν να κάνουν το τεστ από την πρώτη ημέρα της καθυστέρησης έχουν εσφαλμένα αρνητικό αποτέλεσμα, επειδή συχνά δεν έχει ολοκληρωθεί η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Έτσι, δεν είναι δυνατή η ανίχνευση της ειδικής ορμόνης της εγκυμοσύνης στα ούρα μέσω αυτών των εμπορικών σκευασμάτων.
Ο κίνδυνος ενός τέτοιου σφάλματος είναι σημαντικός, γιατί η έγκυος που αγνοεί την κατάστασή της καθίσταται ευάλωτη σε επιβλαβείς παράγοντες, όπως να λάβει φάρμακα που αντενδείκνυνται στην εγκυμοσύνη ή να εκτεθεί σε χημικές ουσίες ή σε ακτινοβολία, με επιπτώσεις στην ίδια αλλά και στο έμβρυο.
«Συνιστάται η διεξαγωγή των τεστ κυήσεως μετά την έβδομη με δέκατη ημέρα της καθυστέρησης της εμμηνορρυσίας, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι πιο αξιόπιστα. Αν όμως η καθυστέρηση παρατείνεται, παρά το αρχικό αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ αυτό, κρίνεται αναγκαίος ο έλεγχος των επιπέδων της ειδικής ορμόνης της εγκυμοσύνης (β-χοριακή γοναδοτροπίνη) στο αίμα, που είναι πολύ πιο ακριβής και ευαίσθητη μέθοδος διάγνωσης» εξήγησε στο Reuters ο Δρ Γουίλκοξ του National Institute of Environmental Health Sciences του Durham, της Β. Καρολίνας, όπου διεξήχθη η μελέτη.
health.in.gr
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442