Υπερειδική με λαμπερούς καλεσμένους στο 53ο BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις
Αγώνας ή γιορτή; Οι οργανωτές του φετινού Ακρόπολις φιλοδοξούν να κάνουν την πρώτη υπερειδική του ράλλυ σημείο αναφοράς στο WRC 2006.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκκίνηση του 53ου BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις, η οποία θα δοθεί το απόγευμα της Πέμπτης 1 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.
Μισή ώρα πριν την επίσημη έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος, που θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, και πριν δοθεί το σινιάλο της εκκίνησης για τα δύο πρώτα πληρώματα που θα μπουν στην πίστα του Ο.Α.Κ.Α, θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό show, με δυνατή μουσική και πολλούς guests.
Λίγο μετά τις 17.30 το απόγευμα, θα κάνει την εμφάνιση του στο στάδιο ο κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς, Νίκος Αλιάγας, που θα καλοσωρίσει τους θεατές με το δικό του τρόπο. Φορώντας μια πυρίμαχη, αγωνιστική φόρμα, θα κάτσει στο δεξί bucket του πισωκίνητου Ford Escort Mk1 που θα οδηγεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής ράλλυ 1979, Bjiorn Valntegarnt και θα πάρει μια γεύση από την υπερειδική του 53ου BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις.
Στη συνέχεια ο Ν. Αλιάγας θα υποδεχτεί στο στάδιο τους λαμπερούς καλεσμένους της βραδιάς, αρκετούς Έλληνες Ολυμπιονίκες. Το παρών στη μεγάλη γιορτή θα δώσει ο Στέλιος Μυγιάκης, παλαιστής της ελληνορωμαϊκής πάλης και χρυσός Ολυμπιονίκης των 62 κιλών το 1980 στη Μόσχα, η Νίκη Ξάνθου, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο άλμα εις μήκος και 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ο Κώστας Κεντέρης, χρυσός Ολυμπιονίκης των 200 μέτρων στο Σίδνεϊ το 2000 και ο Βλάσης Μάρας, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο μονόζυγο.
Όλοι τους θα βρεθούν στο δεξί bucket του συνοδηγού, δίπλα στους B.Valntegarnt και Ιαβέρη, μέσα στην ασφάλτινη πίστα του Ολυμπιακού Σταδίου.
Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος της βραδιάς, αυτό θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα, ενώ η τελική σειρά με την οποία θα εμφανίζονται τα ζεύγη των πληρωμάτων στην πίστα, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως η υπερειδική του Ο.Α.Κ.Α έχει μήκος 2.8 χλμ., τα οποία ισοδυναμούν με δύο γύρους στην πίστα των 1.400 μέτρων. Το τελευταίο ζεύγος αυτοκινήτων θα συναγωνισθεί περίπου στις 22.30 το βράδυ, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο σγώνας – επίδειξη των ιστορικών αυτοκινήτων, που θα κλείσει την εναρκτήρια, γιορτινή βραδιά του 53ου BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις 2006.
auto.in.gr
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
- Συνταγή: Κροκέτες από μπακαλιάρο και σως γιαουρτιού
- Κιμ Τζου Αέ: Μπορεί μια κόρη να κληρονομήσει την απόλυτη εξουσία στη Βόρεια Κορέα;
- Από μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία – «Ο Τραμπ σκέφτεται σοβαρά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων»
- Αυξάνονται με ρυθμό 10% τα βιολογικά φάρμακα την τελευταία 12ετία
- Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]
- Το πλάνο «Weekly 45» θα βάλει για τα καλά το τρέξιμο στη ζωή σου
- Καιρός: Στους 33 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος την Τρίτη – Οι πιο ζεστές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)

















![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442