Τα μουσεία καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τις πολιτικές τους μετά την 11η Σεπτεμβρίου
Διεθνή συνάντηση στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιήσουν στις 12 Οκτωβρίου οι διευθυντές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου. Κεντρικό θέμα της συνάντησης θα είναι η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μουσεία στο ζήτημα του δανεισμού έργων τέχνης, έπειτα από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
38
Διεθνή συνάντηση στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιήσουν στις 12 Οκτωβρίου οι διευθυντές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου. Κεντρικό θέμα της συνάντησης θα είναι η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μουσεία στο ζήτημα του δανεισμού έργων τέχνης, έπειτα από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Οι αλλαγές που επέφεραν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον ήταν εμφανείς από την πρώτη στιγμή σε όλους σχεδόν τους τομείς της δημόσιας σφαίρας. Ο συνέπειες φάνηκαν και στα ζητήματα του πολιτισμού· οι ματαιώσεις εκδηλώσεων, εκθέσεων, ταξιδιών ξεκίνησαν από την επόμενη ημέρα και θα συνεχίζονται για άγνωστο ακόμη πόσο.
Σε όλη αυτή την αναστάτωση προστίθεται και ο φόβος των ιδιοκτητών έργων τέχνης, ιδιωτών και μη, να δανείσουν τα πολύτιμα αντικείμενά τους, προκειμένου να εκτεθούν σε μουσεία. Σύμφωνα με ειδικούς, όπως αναφέρεται στο δικτυακό τόπο ArtDaily, κατά την επόμενη περίοδο τα δάνεια έργων τέχνης θα μειωθούν σημαντικά, ενώ το κόστος της μεταφοράς τους αναμένεται να σημειώσει μεγάλη αύξηση, αφού και τα μέτρα ασφαλείας που θα απαιτούνται, θα είναι αυξημένα.
Μπροστά στα νέα δεδομένα, οι διευθυντές των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου καλούνται αφενός να λάβουν αποφάσεις που θα επιτρέψουν στα μουσεία να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, αφετέρου να βρουν τρόπους ώστε το αυξημένο κόστος των μεταφορών να μην καταστήσει απαγορευτικές τις εκθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]
- Ιωάννινα: Δύο οδηγοί στο νοσοκομείο έπειτα από σφοδρή σύγκρουση βαν με Ι.Χ.
- Κατώτατος μισθός: Γιατί ένας 25χρονος μπορεί να παίρνει περισσότερα καθαρά
- Συνελήφθη 24χρονος για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη: Έτρεχε με 171χλμ/ώρα με όριο τα 80
- Σε δύσκολη θέση ο Βαλβέρδε – Οι οπαδοί της Μπιλμπάο κούνησαν λευκές πετσέτες
- Κουτσούμπας: Η διέξοδος για τις γυναίκες βρίσκεται στη σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Στο χείλος του γκρεμού η Μονακό: Μεγάλες εντάσεις, αποχωρήσεις παικτών και στο… βάθος παραίτηση Σπανούλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)








![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)























![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442