Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Έφυγε στα 48 του ο Ισπανός γλύπτης Χουάν Μουνιόθ

Έφυγε στα 48 του ο Ισπανός γλύπτης Χουάν Μουνιόθ

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 48 ετών, άφησε το βράδυ της Τρίτης ο Ισπανός γλύπτης Χουάν Μουνιόθ, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ίμπιζα. Ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή προσβολή.

38

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 48 ετών, άφησε το βράδυ της Τρίτης ο Ισπανός γλύπτης Χουάν Μουνιόθ, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ίμπιζα. Ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή προσβολή.

Ο Μουνιόθ γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1953. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και έγινε διάσημος για τις ρεαλιστικές αναπαραστάσεις ανθρώπινων φιγούρων. Τα γλυπτά του φιλοξενήθηκαν σε πολλά μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως η Tate Gallery, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Hirshern της Νέας Υόρκης.


Το 2000 ο Μουνιόθ τιμήθηκε με το Ισπανικό Βραβείο Εικαστικών Τεχνών και το τελευταίο μεγάλων διαστάσεων έργο του με τίτλο Double Bind καλωσορίζει τους επισκέπτες της Modern Tate.


Ο διευθυντής της Modern Tate, σερ Νίκολας Σερότα, δήλωσε: «Ο Χουάν Μουνιόθ είχε μια ξεχωριστή προσωπικότητα και ανήκε σε μια γενιά Ευρωπαίων καλλιτεχνών, οι οποίοι έδωσαν νέα διάσταση στη γλυπτική. Η τέχνη του, αν και με έντονα παραδοσιακά ισπανικά στοιχεία, διαπνέεται από ένα νεωτερισμό».


Ο Χουάν Μουνιόθ ήταν παντρεμένος με τη γλύπτρια Κριστίνα Ιγκλεσίσα και είχε δύο παιδιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο