Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Κλείνουν νωρίτερα το μοιραίο ξενοδοχείο οι Γάλλοι – Ελεύθερος υπό όρους ο ηλεκτρολόγος της επιχείρη

Κλείνουν νωρίτερα το μοιραίο ξενοδοχείο οι Γάλλοι – Ελεύθερος υπό όρους ο ηλεκτρολόγος της επιχείρη

Ο γαλλικός τουριστικός όμιλος Club Mediterranee ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως κλείνει δύο μήνες νωρίτερα από το κανονικό το θέρετρο Athenia που διατηρεί στην Ελλάδα, ύστερα από το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός παιδιού πριν από δέκα ημέρες σε πισίνα του θερέτρου. Εν τω μεταξύ, ο κατηγορούμενος ηλεκτρολόγος του ξενοδοχείου Γ.Δημαρέλης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς προέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής του.

25

Ο γαλλικός τουριστικός όμιλος Club Mediterranee ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως κλείνει δύο μήνες νωρίτερα από το κανονικό το θέρετρο Athenia που διατηρεί στην Ελλάδα, ύστερα από το δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός παιδιού πριν από δέκα ημέρες σε πισίνα του θερέτρου. Εν τω μεταξύ, ο κατηγορούμενος ηλεκτρολόγος του ξενοδοχείου Γ.Δημαρέλης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς προέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής του.

Το θέρετρο θα κλείσει στις 2 Σεπτεμβρίου αντί στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης Φιλίπ Μπουργκινιόν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde. «Στο χωριό αυτό συνέβη ένα τρομερό δυστύχημα και θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει στο Athenia μια μεταβατική περίοδος που θα μας επιτρέψει να ξαναβρούμε κάποια ηρεμία» σχολίασε ο Μπουργκινιόν.


«Το πρόωρο κλείσιμο του θερέτρου θα επιτρέψει να επιθεωρηθούν πλήρως οι εγκαταστάσεις και θα διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης, επειδή μέχρι σήμερα εξακολουθούμε να μη γνωρίζουμε τις τεχνικές συνθήκες του δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε στις 18 Αυγούστου και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του επτάχρονου Γάλλου Αξέλ Μπλεν» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Club Mediterranee.


Ο Μπουργκινιόν δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία έχει διορίσει δύο ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, για να εξετάσουν το δυστύχημα, ίδρυσε μια επιτροπή κινδύνων που θα συνεδριάζει μία φορά το μήνα και θα αναφέρει απευθείας σε αυτόν, ενώ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού της σε θέματα ασφαλείας.


Ανθρωποκτονία από πρόθεση


Το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο αντιμετωπίζουν πλέον οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Club Mediterranee στο Μαραθώνα. Ο 22ος τακτικός ανακριτής, κ. Κράνης, που χειρίζεται την υπόθεση, μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια (όπως είχε απαγγελθεί αρχικά) σε κακουργηματικού βαθμού. Όπως είναι γνωστό, η κατηγορία βαρύνει τον 43χρονο ηλεκτρολόγο Γιάννη Δημαρέλη, το γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου Ολιβιέ Μπερζερέ, το συντηρητή της πισίνας Αλέν Τζίλ, αλλά και τους δύο καθαριστές της πισίνας.


Ο Γιάννης Δημαρέλης αφέθηκε ελεύθερος, καθώς προέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισής του. Ο ανακριτής είχε την άποψη ότι ο 43χρονος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης. Τη διαφωνία καλείται τώρα να λύσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


Ο Δημαρέλης φέρεται να αρνείται την κατηγορία και να υποστηρίζει ότι η πισίνα πληρούσε όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος. Αύριο, αναμένεται να προσέλθουν στον ανακριτή για να απολογηθούν οι δυο Γάλλοι κατηγορούμενοι. Στο μεταξύ, ο ανακριτής έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην επίμαχη πισίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies