Πολύτιμα μουσικά όργανα ανάμεσα στους θησαυρούς που άρπαξαν οι ναζί
Σπάνια μουσικά όργανα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα αντικείμενα που άρπαξαν οι ναζί στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφα που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας.
Σπάνια μουσικά όργανα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα αντικείμενα που άρπαξαν οι ναζί στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφα που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας.
Ανάμεσα στα πολύτιμα όργανα υπάρχουν βιολιά Στραντιβάριους, Γκουαρνέρι και Αμάτι, τα οποία σήμερα κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία. Οι Γερμανοί τα άρπαζαν από τα σπίτια μουσικών που μεταφέρονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC, τις αρπαγές των μουσικών οργάνων έκανε μια συγκεκριμένη ομάδα που ακολουθούσε τους Γερμανούς στρατιώτες, με σκοπό να τα μεταφέρει στο πανεπιστήμιο της γενέτειρας του Χίτλερ, στην Αυστρία. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Τώρα, στη λίστα των έργων τέχνης που κλάπηκαν από τους ναζί προστίθενται και τα σπάνια μουσικά όργανα. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, τα όργανα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς τα έργα τέχνης συνήθως συνοδεύονται από πιστοποιητικά.
Το «Toxic» είναι μια παρτίδα σκάκι κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό στόχο την επιβίωση, μια κλειστοφοβική εμπειρία που ανατρέπει τα πάντα, μέχρι το τελευταίο λεπτό.