Λαμπρές βραδιές υπόσχονται στη Θεσσαλονίκη οι χορευτές του μπαλέτου Μπολσόι
Μεγάλα αστέρια του μπαλέτου του Θεάτρου Μπολσόι έρχονται στη συμπρωτεύουσα για δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 30 και 31 Αυγούστου στο Θέατρο Δάσους.
Μεγάλα αστέρια του μπαλέτου του Θεάτρου Μπολσόι έρχονται στη συμπρωτεύουσα για δύο παραστάσεις που θα δοθούν στις 30 και 31 Αυγούστου στο Θέατρο Δάσους.
Στο πρώτο μέρος της παράστασης οι χορευτές του Μπολσόι θα παρουσιάσουν τμήμα του έργου του Τσαϊκόφσκι Η ωραία κοιμωμένη, ενώ το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει ένα γκαλά με τα έργα Η λίμνη των κύκνων, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Καρυοθραύστης και Πολονέζ.
Φέτος κλείνουν 225 χρόνια από την ίδρυση στη Μόσχα του παγκοσμίου φήμης θεάτρου, όπερας και μπαλέτου Μπολσόι. Στα χρόνια που πέρασαν το Μπολσόι αγαπήθηκε από το ρωσικό και το παγκόσμιο κοινό και δικαιωματικά θεωρείται άξιος εκφραστής της ρωσικής τέχνης.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.