Tη Δευτέρα οι συνομιλίες υπό τον Κοστούνιτσα για το νέο κυβερνητικό σχήμα
Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα θα αρχίσει τη Δευτέρα συνομιλίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά την χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζίζιτς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ICTY.
34
Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα θα αρχίσει τη Δευτέρα συνομιλίες για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, μετά την χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζίζιτς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο ICTY.
Το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στο Βελιγράδι, για να συζητήσει την παραίτηση Ζίζιτς, και ο Κοστούνιτσα θα δώσει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στα πολιτικά κόμματα, μόνον εάν αυτά δεσμευτούν να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων, να σέβονται το σύνταγμα και τη νομοθεσία.
Σύμφωνα με το σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας, ο πρωθυπουργός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πρέπει να προέρχεται από το Μαυροβούνιο, καθώς ο πρόεδρος προέρχεται από τη Σερβία.
Βαθιά κρίση βλέπει ο Τζίντζιτς,
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς, δήλωσε σήμερα ότι η γιουγκοσλαβική ομοσπονδία διέρχεται βαθιά κρίση, μετά την άρνηση των Μαυροβούνιων υπουργών να συνταχθούν με την απόφαση της σερβικής κυβέρνησης για την έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
«Η κρίση της ομοσπονδίας είναι βαθιά. Πρέπει να βρούμε μια λύση για μεταρρυθμίσεις στην ομοσπονδία, τις οποίες θα παρουσιάσουμε στους Μαυροβούνιους ως πιθανή λύση της κρίσης. Εάν τις απορρίψουν, τότε πολύ απλά θα πρέπει να χωριστούμε· εάν τις δεχτούν, θα πρέπει να οργανώσουμε νέες εκλογές και να αλλάξουμε το σύνταγμα», τόνισε ο Σέρβος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
«Με την ελπίδα αυτή, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου» πρόσθεσε ο Τζίντζιτς. «Εμείς στη Σερβία δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλο αυτή την αβέβαιη κατάσταση, χωρίς να γνωρίζουμε εάν έχουμε ή δεν έχουμε κράτος» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
- Πώς μπορεί η άσκηση να επηρεάσει τη δουλειά μας;
- Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη – Τι θα γίνει στην Αττική
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς «τρώει» τα θεμέλια της ευρωπαϊκής παραγωγής τροφίμων και οχημάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442