Επτά συνεργάτες του Μιλόσεβιτς στα χέρια των γιουγκοσλαβικών Αρχών
Επτά αξιωματούχοι κρατικών υπηρεσιών της Γιουγκοσλαβίας συνελήφθησαν από την αστυνομία της χώρας, στο πλαίσιο της διερεύνησης διαφόρων σκανδάλων. Όλοι τους χρημάτισαν στο πλευρό του τέως προέδρου της χώρας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, το κόμμα του οποίου καταδίκασε τις συλλήψεις και κατηγόρησε τη... νέα τάξη πραγμάτων.
29
Επτά αξιωματούχοι κρατικών υπηρεσιών της Γιουγκοσλαβίας συνελήφθησαν από την αστυνομία της χώρας, στο πλαίσιο της διερεύνησης διαφόρων σκανδάλων. Όλοι τους χρημάτισαν στο πλευρό του τέως προέδρου της χώρας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, το κόμμα του οποίου καταδίκασε τις συλλήψεις και κατηγόρησε τη… νέα τάξη πραγμάτων.
Ο Ούρος Σουβάκοβιτς (τέως επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας της Σερβίας και στενός συνεργάτης της συζύγου του Μιλόσεβιτς, Μιριάνα Μάρκοβιτς), ο Ντανίλο Πάντοβιτς (τέως υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών) και ο Μίλος Λόντσαρ (τέως αξιωματούχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης) τέθηκαν υπό κράτηση για διάστημα 30 ημερών.
Επίσης, συνελήφθησαν και άλλοι τέσσερις συνεργάτες του Μιλόσεβιτς· όλοι κατηγορούνται για κατάχρηση ποσού 52.000 δολαρίων από τα ταμεία της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλισης. Εάν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως 15 χρόνια.
Στο πλαίσιο των ερευνών ανακρίθηκε και ο Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, ο οποίος αφέθηκε τελικά ελεύθερος, καθώς ως μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου απολαύει της βουλευτικής ασυλίας.
Το Σερβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς χαρακτήρισε τις συλλήψεις «προσπάθεια της νέας λεγόμενης δημοκρατικής κυβέρνησης να αποσπάσει την προσοχή του λαού από την καταστροφική οικονομική κατάσταση της χώρας» και καταδίκασε τις ενέργειες των Αρχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
- Ευρώπη: Η βίαιη ενηλικίωση των Βρυξελλών
- Από τον Έπσταϊν στον Diddy; Η Σάρα Φέργκιουσον στη σκιά των σεξουαλικών σκανδάλων
- Next please: Τα dating apps μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη μοναξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442