Δευτέρα 06 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
Το κράτος δεν παρεμβαίνει στα πρωταθλήματα

Το κράτος δεν παρεμβαίνει στα πρωταθλήματα

Με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας τη διαμάχη Πολιτείας και ποδοσφαιρικών Αρχών την επόμενη ημέρα του τελεσιγράφου της FIFA, τόνισε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι το κράτος δεν εμπλέκεται στο θέμα των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

75

Με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας τη διαμάχη Πολιτείας και ποδοσφαιρικών Αρχών την επόμενη ημέρα του τελεσιγράφου της FIFA, τόνισε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι το κράτος δεν εμπλέκεται στο θέμα των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Μεμφόμενος την «κόντρα» ανάμεσα στην Πολιτεία και τις ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, ο Δημήτρης Ρέππας θέλησε να βάλει τα πράγματα στη… σωστή τους βάση.


«Γνωρίζετε ότι, ασφαλώς, δεν επιτρέπεται και δεν υπάρχει στην πατρίδα μας παρέμβαση στα θέματα του αθλητισμού, όσον αφορά στη διοργάνωση των διαφόρων πρωταθλημάτων. Αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Αρχών στο χώρο του αθλητισμού» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για να συνεχίσει με τις απαραίτητες… διευκρινίσεις.


«Βεβαίως, όμως, γίνεται οικονομικός έλεγχος, αφού υπάρχουν και κρατικές επιχορηγήσεις. Kαι αυτό παντού γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού πρέπει να υπάρχει οικονομικός έλεγχος, όσον αφορά τη χρησιμοποίηση των χρηματικών ποσών, που δίδονται μέσω επιδοτήσεων. Σε ορισμένες μάλιστα χώρες τα κράτη διορίζουν τους γενικούς γραμματείς των ομοσπονδιών, προκειμένου να ελέγχουν το πώς χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται τα χρηματικά ποσά που δίνονται από το κράτος, από την Πολιτεία στις ομοσπονδίες.


»Επίσης, δεν είναι δυνατό για την περιοχή εκείνη του δημόσιου συμφέροντος και ενδιαφέροντος, όπως είναι το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών παραγόντων στο χώρο του αθλητισμού, η Πολιτεία να είναι απαθής. Αυτό δεν συνιστά παρέμβαση στο χώρο του αθλητισμού. Αντιθέτως…


»Υπάρχει, λοιπόν, και είναι δεδομένη αυτή η αυτονομία, την οποία σεβόμαστε απολύτως. Από την άλλη, η Πολιτεία, το κράτος ασκεί τα δικαιώματά του, υπερασπιζόμενο το δημόσιο συμφέρον. Γνωρίζετε ότι μετά το Πάσχα πρόκειται να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης στο χώρο του αθλητισμού. Όλα αυτά τα θέματα θα έλθουν και πάλι στην επικαιρότητα.
Μεϊμαράκης: Η ευθύνη στον πρωθυπουργό


Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη, τονίζοντας ότι δεν επεδίωξε το διάλογο και προσέθεσε πως εάν δεν υποβάλλει την παραίτησή του, η ευθύνη θα είναι του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.


«Θυμίζω ότι το θέμα είχε τεθεί από εμένα στη Βουλή και ο κ. Φλωρίδης απάντησε απαξιωτικά. Έκλεισε τις πόρτες του διαλόγου με την Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αρνούμενος κάθε συνεργασία.


»Η σημερινή κατάσταση που δημιουργήθηκε στο ποδόσφαιρο, είναι απόρροια δικής του ευθύνης. Κατά συνέπεια, εάν δεν απαλλάξει ο ίδιος την Κυβέρνηση από την παρουσία του, τότε η ευθύνη ανήκει στον Πρωθυπουργό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Απριλίου 2026
Απόρρητο