Στην πρώτη θέση της Δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ πέρασε η Γιούτα, έπειτα από τη νίκη της μέσα στο Πόρτλαντ επί των Μπλέιζερς. Η ομάδα του Τζέρι Σλόαν κέρδισε 90-84 τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της Δύσης, σε ένα ζευγάρι που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναμετρηθεί στον τελικό των πλέι οφ της ίδιας περιφέρειας.
Στην πρώτη θέση της Δυτικής περιφέρειας του ΝΒΑ πέρασε η Γιούτα, έπειτα από τη νίκη της μέσα στο Πόρτλαντ επί των Μπλέιζερς. Η ομάδα του Τζέρι Σλόαν κέρδισε 90-84 τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της Δύσης, σε ένα ζευγάρι που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναμετρηθεί στον τελικό των πλέι οφ της ίδιας περιφέρειας.
Ο Ρασίντ Γουάλας έκανε σπουδαία εμφάνιση και με 32 πόντους και 11 ριμπάουντ προσπάθησε να ηγηθεί του Πόρτλαντ, αλλά ο Καρλ Μαλόουν, ο Ντόνιελ Μάρσαλ και ο Τζον Στόκτον είχαν αντίθετη άποψη.
Οι δύο πρώτοι πέτυχαν από 22 πόντους, με τον Μαλόουν να μένει μόλις στα έξι ριμπάουντ, αλλά να μοιράζει επτά ασίστ και τον Μάρσαλ να μαζεύει εννέα ριμπάουντ και να κάνει πέντε κλεψίματα. Ο Στόκτον πέτυχε 18 πόντους, έδωσε εννέα ασίστ και προσέθεσε τέσσερα κλεψίματα.
Η Γιούτα δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ, όσο και αν οι Μπλέιζερς δεν της επέτρεπαν να ξεφύγει. Ο Στιβ Σμιθ πέτυχε 16 πόντους και ο Μπόνζι Γουέλς άλλους δεκατέσσερις. Ο Σκότι Πίπεν επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, έπειτα από αρκετό καιρό απουσίας του λόγω τραυματισμού, αλλά σε 20 λεπτά πέτυχε μόλις τέσσερις πόντους.
Σε απόσταση βολής και οι Κινγκς – Νέα ομάδα η Ουάσινγκτον
Το Σακραμέντο μείωσε την απόσταση από το Πόρτλαντ στην περιφέρεια του Ειρηνικού στις τρεις νίκες, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής νίκησε εκτός έδρας την Ουάσινγκτον με 115-110.
Η απουσία του Κρις Γουέμπερ καθόλου δεν επηρέασε το Σακραμέντο που αντιμετώπισε τη… μισή Ουάσινγκτον, έπειτα από την ανταλλαγή που έκανε με το Ντάλας, δίνοντας τρεις παίκτες και παίρνοντας πέντε!
Από την Ουάσινγκτον έφυγε πια και ο Τζουάν Χάουαρντ και μαζί του ο Κάλβιν Μπουθ, ο Νιγηριανός Ομπίνα Εκέζιε, οι οποίοι πήραν το δρόμο για το Ντάλας, ενώ αντίστροφη πορεία διαγράφουν ο Κρίστιαν Λέτνερ, ο Κόρτνεϊ Αλεξάντερ, ο Λόι Βοτ, ο Χιούμπερτ Ντέιβις και ο Έιταν Ντέιβις.
Οι Γουίζαρντς έδιωξαν επίσης τον Φελίπε Λόπεζ, άλλοτε ανερχόμενο αστέρι από τα χρόνια του σχολείου, τον Τζέραρντ Κινγκ, μέλος της εθνικής των ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ του 1998 και τον ρούκι Μάικ Σμιθ.
Στον αγώνα, ο Ντίβατς με τον Στογιάκοβιτς έκαναν σπουδαίο παιχνίδι, με το Γιουγκοσλάβο σέντερ να φτάνει στους 27 πόντους και τον Πέτζα στους είκοσι δύο. Πρώτος σκόρερ των Κινγκς ήταν ο Κρίστι με 32, ενώ για τους Γουίζαρντς ο Ρίτσμοντ πέτυχε 24 και ο Χάμιλτον 29 πόντους.
Το Ντάλας 98-91 τη Βοστόνη
Δίχως τους τρεις παίκτες που πήρε από την Ουάσινγκτον, το Ντάλας ξεπέρασε το εμπόδιο των Σέλτικς κερδίζοντας 98-91. Ο Ντιρκ Νοβίτζκι πέτυχε 23 πόντους και ο Μάικλ Φίνλεϊ 19, πριν προστεθεί στο «οπλοστάσιο» των Μάβερικς ο Χάουαρντ. Για τη Βοστόνη ο Πιρς με τον Γουόκερ δεν ήταν τόσο παραγωγικοί όσο χρειάζεται για να κερδίζουν οι Σέλτικς, αφού ο πρώτος πέτυχε 23 πόντους, ο δεύτερος μόλις 17, αλλά είχαν μαζί 13/29 προσπάθειες. Ο Βιτάλι Ποταπένκο ήλθε από τον πάγκο, για να πετύχει 16 πόντους σε 29 λεπτά, αλλά και αυτοί δεν αρκούσαν.
Καταρρίπτουν κάθε αρνητικό ρεκόρ οι Μπουλς
Η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, Σικάγο Μπουλς, κατόρθωσαν να καταρρίψουν ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Έπειτα από 22 χρόνια, οι Λος Αντζελες Κλίπερς, άλλοτε φτωχοί συγγενείς του ΝΒΑ, κατόρθωσαν να επιτύχουν το sweep, να κερδίσουν δηλαδή δύο συνεχόμενες φορές τους Μπουλς στην ίδια περίοδο.
Ο πρώην πλέι μέικερ του Πανιώνιου Τζεφ Μακ Ίνις πέτυχε 17 πόντους για τους Κλίπερς που είχαν πέντε παίκτες με διψήφια νούμερα. Ο Χόιμπεργκ πέτυχε 22 πόντους για τους Μπουλς, ο Μπραντ με τον Κόρεϊ Μπέντζαμιν από 17, αλλά το Σικάγο δεν απέφυγε τη 45η φετινή του ήττα σε 53 αγώνες!
Ο Ντράγκαν Τάρλατς αγωνίστηκε δύο λεπτά και πέτυχε ισάριθμους πόντους.
Τρίποντο νίκης για τη Σάρλοτ
Ένας ακόμη πρώην παίκτης του Πανιώνιου οδήγησε την ομάδα του σε νίκη. Ο Πι Τζέι Μπράουν πέτυχε 18 πόντους, οδηγώντας τη Σάρλοτ σε οριακή νίκη με 93-91 επί του Γκόλντεν Στέιτ. Οι Χόρνετς έχαναν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ψαλίδισαν τη διαφορά και πήραν το προβάδισμα για μία και μοναδική φορά.
Απέμεναν 17 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα και η τρίποντη «βόμβα» που εξαπέλυσε ο Ντέιβιντ Γουέσλεϊ βρήκε το στόχο και ο προπονητής της Σάρλοτ, Πολ Σίλας, γιόρτασε την 100ή νίκη στην καριέρα του. Ο Μάσμπερν είχε 16 πόντους – 12 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ για τους Γουόριορς ο Τζέιμισον πέτυχε 28 πόντους και ο Μούκι Μπλέιλοκ δεκαοκτώ.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δεύτερη ημέρα προημιτελικών στο Champions League την Μεγάλη Τετάρτη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε Βαρκελώνη και Παρίσι για δυο σούπερ ευρωπαϊκά ντέρμπι.
Ορεξάτος ήταν ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον προημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα και αφού υποκλίθηκε στον... απερχόμενο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμέν, έπειτα του διαμήνυσε ότι αν σταματήσει να τρέχει θα τον κάνει αλλαγή!
Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας και πλέον έχει πιθανότητες ακόμη και για την τετράδα – Ποια είναι τα σενάρια που δίνουν στους Πράσινους πλεονέκτημα έδρας.