Κάθε άνθρωπος με φιλοδοξίες δικαιούται να ονειρεύεται. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Τόνι Σαβέβσκι, δεν δίστασε να εξωτερικεύσει το δικό του όνειρο πριν από τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου UEFA στις 22:00 την Πέμπτη στο επιβλητικό Νou Camp: «Όλοι από μέσα μας πιστεύουμε το... απίστευτο και αυτό λέω στους παίκτες. Πώς να το καταφέρουμε.»
Κάθε άνθρωπος με φιλοδοξίες δικαιούται να ονειρεύεται. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Τόνι Σαβέβσκι, δεν δίστασε να εξωτερικεύσει το δικό του όνειρο πριν από τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου UEFA στις 22:00 την Πέμπτη στο επιβλητικό Νou Camp: «Όλοι από μέσα μας πιστεύουμε το… απίστευτο και αυτό λέω στους παίκτες. Πώς να το καταφέρουμε.»
Το ερώτημα που τέθηκε στον προπονητή της ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Βαρκελώνη την Τετάρτη, αφορούσε τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς της ομάδας του:
Θα προσπαθήσει να μη δεχτεί τέρμα ή θα παίξει ανοιχτά, ώστε να είναι εκείνη που θα επιχειρήσει να σκοράρει;
«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε κάτι περισσότερο από τον αγώνα στην Αθήνα. Ο καθένας πιστεύει από μέσα του το απίστευτο.
»Θα κοιτάξουμε να μη δεχτούμε τέρμα και να είμαστε εμείς εκείνοι που θα το πετύχουν, ώστε να έχουμε τύχη» εξήγησε ο Σαβέβσκι.
Σε ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου για το αν η κρίση της Μπαρτσελόνα ίσως αποβεί προς όφελος της ΑΕΚ, ο Σαβέβσκι αποκρίθηκε:
«Η Μπαρτσελόνα ήταν σε κρίση και πριν από τον πρώτο αγώνα και, από ό,τι φάνηκε, δεν επηρέασε το αποτέλεσμα».
Ερωτηθείς για το τι προτιμά, να προκριθεί η ομάδα του στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου UEFA ή να καταλάβει τη δεύτερη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, ο Σαβέβσκι απέφυγε τις κοινότυπες απαντήσεις που δίνουν οι συνάδελφοί του:
«Αν μου έλεγαν ότι αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα θα φτάναμε έως τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, τότε ναι, θα διάλεγα τη νίκη – πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα».
Θα ξαναβγάλω Τσάρτα – Νικολαΐδη, εάν χρειαστεί
Δίχως να ερωτηθεί, ο Τόνι Σαβέβσκι αναφέρθηκε και στις πολυσυζητημένες αλλαγές που έκανε στον πρώτο αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και της Μπαρτσελόνα στο στάδιο «Νίκος Γκούμας». Τόνισε ότι εάν το κρίνει σκόπιμο, θα κάνει ξανά αλλαγή το Βασίλη Τσάρτα και τον Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά εξήγησε ότι με αυτή του την κίνηση ήθελε να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα του και όχι να πραγματοποιήσει επίδειξη ισχύος.
«Θέλω να κάνω αυτήν τη διευκρίνιση, επειδή δημιουργήθηκε πρόβλημα. Έκρινα πως έτσι έπρεπε να γίνει και έκανα τις αλλαγές. Ούτε κεφάλια θέλω να πάρω ούτε να δημιουργήσω πρόβλημα ούτε να προσβάλω και να μειώσω κανέναν. Δεν επιδεικνύω τη δύναμή μου, αλλά ζητάω το καλύτερο από τον καθένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
»Όταν κάνω αλλαγή, δεν σημαίνει ότι έχω πρόβλημα με κάποιον. Ακόμη και να είχα πρόβλημα, θα το άφηνα έξω από τη δουλειά μου. Δεν θέλω να αποδείξω ότι είμαι το αφεντικό, αλλά έτσι κρίνω και έτσι πράττω. Αν κάνω λάθος, ζητώ συγγνώμη.»
Πρόστιμο στον Ρουίς
Η αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική συμπεριφορά του Ρουίς φαίνεται πως στάθηκε αιτία για να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο. Δεν έγινε γνωστό το ύψος του, αλλά ο Αργεντινός τιμωρήθηκε για την εν γένει συμπεριφορά του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ιωνικό στην Αλεξανδρούπολη.
Βόλτα στη Βαρκελώνη έκαναν οι παίκτες
Στις τάξεις των παικτών της ΑΕΚ, εξάλλου, το κλίμα είναι θετικό. Απαντες αναγνωρίζουν πως οι πιθανότητες πρόκρισης επί της Μπαρτσελόνα δεν είναι πολλές, πολύ περισσότερο έπειτα από την εντός έδρας ήττα που γνώρισε η ΑΕΚ στο πρώτο ματς.
Το πρωί της Τετάρτης οι ποδοσφαιριστές έκαναν βόλτες στους δρόμους της Βαρκελώνης, ενώ αρκετοί εξ αυτών επισκέφθηκαν την μπουτίκ της Μπαρτσελόνα και αγόρασαν αναμνηστικά.
Η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ για τον αγώνα της Πέμπτης θα γίνει στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Η γερμανική ομάδα πέτυχε τεράστια νίκη στο Μπερναμπέου με Ντίας και Κέιν να πετυχαίνουν τα γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Εμπαπέ σκόραρε για τους Μαδριλένους