Γκαρσία, Τζάκσον και Τζόνσον θα κοντραριστούν στα 60μ. με εμπόδια του Αθήνα 2001
Συγκινήσεις υπόσχεται η κούρσα των 60μ. με εμπόδια στους φιλάθλους που θα βρεθούν στις 21 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ. Ονόματα όπως αυτά των Ανιέρ Γκαρσία, Κόλιν Τζάκσον και Αλεν Τζόνσον κοσμούν το αγώνισμα και αποτελούν πόλο έλξης για τον κόσμο.
Συγκινήσεις υπόσχεται η κούρσα των 60μ. με εμπόδια στους φιλάθλους που θα βρεθούν στις 21 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ. Ονόματα όπως αυτά των Ανιέρ Γκαρσία, Κόλιν Τζάκσον και Αλεν Τζόνσον κοσμούν το αγώνισμα και αποτελούν πόλο έλξης για τον κόσμο.
Η κούρσα μπορεί να κινηθεί σε ρυθμούς παγκόσμιου ρεκόρ, καθώς στη γραμμή της εκκίνησης θα λάβουν θέσεις μερικοί από τους σημαντικότερους αθλητές. Ειδικότερα, το «παρών» θα δώσουν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, ο Κουβανός Ανιέρ Γκαρσία, ο νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα Αλεν Τζόνσον και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ σε κλειστό και ανοιχτό στίβο, Κόλιν Τζάκσον.
Ο Ανιέρ Γκαρσία, που βρίσκεται ήδη στη χώρα μας για προετοιμασία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της Κούβας, είχε λάβει μέρος στο Αθήνα 2000, πετυχαίνοντας μάλιστα εθνικό ρεκόρ με 7.37, που ήταν ταυτόχρονα η κορυφαία επίδοση της χρονιάς.
Ο Αλεν Τζόνσον έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 12.92 στα 110μ. με εμπόδια, ενώ στα 60μ. έχει 7.59. Ο Κόλιν Τζάκσον, από την πλευρά του, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό στίβο με 7.30 από το 1994, αλλά και στον ανοιχτό με 12.91.
Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν ο Σταμάτης Μάγος και ο Δημήτρης Πιέτρης, ενώ θα αγωνιστούν επίσης οι Αμερικανοί Τόνι Ντις, Ντάντλεϊ Ντοριβάλ και Ντουέιν Ρος, ο Κουβανός Γιόελ Ερναντές, ο Αυστριακός Έλμαρ Λιχτενέγκερ και ο Ιταλός Εμιλιάνο Πιτσόλι.
Εξίσου εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το 60άρι με εμπόδια στις γυναίκες. Η Νιγηριανή Γκλόρι Αλοζί και η Τζαμαϊκανή Μισέλ Φρίμαν είναι μερικές από τις αθλήτριες που δίνουν αίγλη στο αγώνισμα. Θα συμμετάσχουν επίσης η Βραζιλιάνα Μάουερ Μαγκί, η Κουβανή Γιαχομάρα Μέιρα, η Σβετλάνα Λαούκοβα, η Γαλλίδα Λίντα και οι Ελληνίδες Τάνια Ταμπάκη και Φλώρα Ρεντούμη.
Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να σκοράρει δύο φορές μέσα σε μόλις 20′, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα κόντρα στην Ατλέτικο, όμως οι Μαδριλένοι πήραν εκ νέου προβάδισμα πρόκρισης.
LIVE: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 2.