Η παιδική θνησιμότητα έχει αυξηθεί τραγικά στο Ιράκ
Βαγδάτη: Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη οφείλονται στο θάνατο τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων (στην πλειονότητά τους παιδιά) τον τελευταίο μήνα.
Βαγδάτη: Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη οφείλονται στο θάνατο τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων (στην πλειονότητά τους παιδιά) τον τελευταίο μήνα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η παιδική θνησιμότητα έχει αυξηθεί τραγικά. Στη διάρκεια του Νοεμβρίου 7.556 παιδιά, ηλικίας κάτω των 5 ετών, πέθαναν από διάρροια, πνευμονία, αναπνευστικά νοσήματα και ασθένειες που σχετίζονται με τον υποσιτισμό, ενώ την ίδια περίοδο του 1989, δηλαδή ένα χρόνο πριν από την εφαρμογή του εμπάργκο, καταγράφηκαν 258 θάνατοι.
Σύμφωνα με το ΙΝΑ, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράκ, 3.390 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από καρδιολογικά προβλήματα, διαβήτη και καρκίνο, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 1989 ο αριθμός των νεκρών δεν ξεπέρασε τους τετρακόσιους είκοσι δύο.
Από το Δεκέμβριο του 1996 τα Ηνωμένα Έθνη επέτρεψαν στη Βαγδάτη να πουλά πετρέλαιο για να εξασφαλίζει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το λαό της.
Η UNICEF σε έκθεσή της αναφέρει ότι σε έρευνα του περασμένου Αυγούστου καταγράφηκε ότι ο αριθμός των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών που πεθαίνουν στις πυκνοκατοικημένες περιοχές του νότιου και κεντρικού Ιράκ έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια.
health.in.gr
- Η Κομισιόν παραδέχεται υποκλοπή δεδομένων στην κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας
- Φάμελλος: Να φύγει σύντομα η κυβέρνηση της διαφθοράς, για να έχουν οι πολίτες την Υγεία τους
- ΠΑΣΟΚ στον Μαρινάκη: Κάθεστε στα ίδια υπουργικά έδρανα με την ακροδεξιά και στα δύσκολα σας ξελασπώνει ο Βελόπουλος
- ΔΕΔΔΗΕ: Πότε ξεκινά το «νυχτερινό» ωράριο στο ηλεκτρικό ρεύμα – Οι ώρες με μειωμένες τιμές
- ΕΕ: Η Κομισιόν βλέπει ενδείξεις αφαίρεσης δεδομένων από την κυβερνοεπίθεση στο Europa.eu
- Τραγωδία στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας: Δύο νεκροί από ηλεκτροπληξία σε βουλκανιζατέρ
- Ο Μανωλάς έπιασε το μικρόφωνο στο γλέντι του Πανναξιακού για την άνοδο (vids)
- Το Γεωπάρκο Μετεώρων στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442