Αυξάνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για repos και συνάλλαγμα
Ανοδική πορεία κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι τοποθετήσεις σε repos και οι καταθέσεις σε συνάλλαγμα, διαμορφώνοντας σε υψηλά επίπεδα το δείκτη ρευστότητας Μ4Ν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
74
Ανοδική πορεία κατέγραψαν τον Οκτώβριο οι τοποθετήσεις σε repos και οι καταθέσεις σε συνάλλαγμα, διαμορφώνοντας σε υψηλά επίπεδα το δείκτη ρευστότητας Μ4Ν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).
Ειδικότερα, οι τοποθετήσεις σε repos ξεπέρασαν τα έξι τρισ. δραχμές. Ο δείκτης Μ4Ν παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 13,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους και 12% σε σχέση με το Σεπτέμβριο 2000.
Όπως αναφέρουν το Σάββατο δημοσιεύματα του Τύπου, ο υψηλός ρυθμός ανόδου του δείκτη κατά τους τελευταίους μήνες είναι ανάλογος του μεγάλου ενδιαφέροντος των επενδυτών για repos και συνάλλαγμα.
Όσον αφορά συνολικά στις καταθέσεις ιδιωτών σε δραχμές και συνάλλαγμα, αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 91 δισ. δρχ. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι μείωσής τους κατά 624 δισ. δρχ., τον αντίστοιχο μήνα του 1999. Από αυτές, αύξηση κατά 234,6 δισ. δρχ. παρουσίασαν οι καταθέσεις σε συνάλλαγμα και μείωση κατά 143,6 δισ. δρχ. οι καταθέσεις σε δραχμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442