Οργή λαού – φωνή Θεού στο ΟΑΚΑ στην ισοπαλία 2-2 του Ολυμπιακού με τη ΛίβερπουλΟ Αλεξανδρής λ
Παρά το γεγονός ότι ήταν αγνώριστος, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ να πάρει ισοπαλία 2-2 από τη Λίβερπουλ στον πρώτο αγώνα της τρίτης φάσης του Κυπέλλου UEFA, εν μέσω των έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών 45 χιλιάδων θεατών, οι οποίοι είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το 80ό λεπτό. Οι αποδοκιμασίες επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος δέχτηκε αλλεπάλληλες φραστικές επιθέσεις στην εξέδρα όπου καθόταν, λόγω της τιμωρίας του από την UEFA.
Παρά το γεγονός ότι ήταν αγνώριστος, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ να πάρει ισοπαλία 2-2 από τη Λίβερπουλ στον πρώτο αγώνα της τρίτης φάσης του Κυπέλλου UEFA, εν μέσω των έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών 45 χιλιάδων θεατών, οι οποίοι είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το 80ό λεπτό. Οι αποδοκιμασίες επικεντρώθηκαν στο πρόσωπο του προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος δέχτηκε αλλεπάλληλες φραστικές επιθέσεις στην εξέδρα όπου καθόταν, λόγω της τιμωρίας του από την UEFA.
Το κλίμα ήταν αρνητικό ακόμη και εις βάρος των παικτών, αλλά το τέρμα της ισοφάρισης από τον Αλεξανδρή διασκέδασε τις εντυπώσεις και σίγουρα ανανέωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την πρόκριση.
Το ενδεχόμενο αυτό δεν απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα, δεδομένης της εικόνας την οποία έδειξε η φημισμένη -πλην όμως «ξεθωριασμένη»- αγγλική ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο αλλά ήταν φλύαρος. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ζεράρ Ουγιέ σε μία στημένη φάση. Ο Εμίλ Χέσκεϊ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Νίκι Μπάρμπι άνοιξε το σκορ στο 38ο λεπτό.
Ήταν η πρώτη αφορμή για να κινηθούν απειλητικά κατά του Γιάννη Ματζουράκη οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι κάθονταν στην εξέδρα των επισήμων.
Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Μέρφι επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ελευθερόπουλο με απευθείας χτύπημα φάουλ, το οποίο απέκρουσε αδύναμα ο Έλληνας τερματοφύλακας, αλλά ευτυχώς στην επαναφορά της η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπάρμπι, που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την κενή εστία.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανακτήσει τις δυνάμεις του από το 56ο λεπτό και μετά, όταν άρχισε και πάλι να απειλεί την αντίπαλη εστία. Στο 61ο λεπτό ο Πατσατζόγλου έπιασε κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βέστερφελντ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρώτο του κόρνερ στον αγώνα, γεγονός το οποίο καταδείκνυε έως εκείνη την ώρα την επιθετική νωθρότητα της ομάδας του Ματζουράκη.
Στο 65ο λεπτό, όμως, ήλθε η λύτρωση, όταν ο Ζιοβάνι «γέμισε στην περιοχή της Λίβερπουλ και ο Αλέκος Αλεξανδρής ισοφάρισε 1-1 με ένα εκπληκτικό «βολ πλανέ».
Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, και από κόρνερ του Μπάρμπι ο Τζέραρντ έπιασε κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και έβαλε τη Λίβερπουλ πάλι μπροστά στο σκορ.
Από εκείνο το σημείο και έπειτα, και παρά τις αλλαγές τις οποίες έκανε ο Τάκης Λεμονής καθ υπόδειξιν του Ματζουράκη, ήταν εμφανής ο εκνευρισμός που ξεκινούσε από τον αγωνιστικό χώρο, και έφτανε έως τις τελευταίες σειρές του άνω διαζώματος του ΟΑΚΑ. Μέχρι και οι παίκτες σφυρίχτηκαν στα τελευταία λεπτά, με τον κόσμο να απειλεί μάλιστα -μέσω των συνθημάτων του- να μεταβεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη όπου θα κατέληγε το πούλμαν με την αποστολή των «ερυθρολεύκων»…
Ήλθε όμως το 92, ένα λεπτό δηλαδή προτού ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις, για να ανανεώσει ο Αλέκος Αλεξανδρής τις ελπίδες του Ολυμπιακού, με το τέρμα που ισοφάρισε σε 2-2.
Νωρίτερα, οι παίκτες της Λίβερπουλ είχαν δύο δοκάρια, ένα μετά από το απευθείας χτύπημα φάουλ του Στόντον στο 75ο λεπτό και άλλο ένα στο 82, όταν ο Σμίτσερ εκμεταλλεύτηκε λάθος κεφαλιά του Πατσατζόγλου και βγήκε τετατέτ με τον Ελευθερόπουλο, για να στείλει όμως την μπάλα στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού του Ελευθερόπουλου.
Με λίγα λάθη η διαιτησία του Ολλανδού Ρενέ Τέμινγκ. Έδειξε τρεις κίτρινες κάρτες στους Τραορέ (23), Μέρφι (31) και Μπάμπελ (61).
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Γιαννούλης με ασίστ έσπρωξε την Άουγκσμπουργκ σε εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Λεβερκούζεν. Ιστορικό το ντεμπούτο της Μαρί-Λουίζ Ετά στον πάγκο της Ουνιόν που όμως ηττήθηκε στην έδρα της.
Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ στο δεύτερο έπαιξε με παίκτη παραπάνω και μείωσε σε 3-2, όμως οι Περιστεριώτες άντεξαν και πήραν τη ματσάρα με την οποία ουσιαστικά σφραγίζουν την παραμονή τους στη Super League.
LIVE: Άρης – Βόλος. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης – Βόλος για τη 2η αγωνιστική των θέσεων 5-8 πλέι οφ της Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports 2HD.