Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Στους Ρεπουμπλικάνους «πετάει το μπαλάκι» ο Γκορ <i>Αποδεχτείτε την ανακαταμέτρηση στις τρεις κο

Στους Ρεπουμπλικάνους «πετάει το μπαλάκι» ο Γκορ Αποδεχτείτε την ανακαταμέτρηση στις τρεις κο

Την ανακαταμέτρηση των ψήφων με το χέρι σε όλες τις κομητείες της Φλόριντα ζήτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές, Αλ Γκορ, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν αποδεχτούν τα αποτελέσματα της ανακαταμέτρησης στις κομητείες που έχουν προτείνει οι Δημοκρατικοί (Παλμ Μπιτς, Μπράουαρντ και Μαϊάμι - Ντέιντ). Ο Γκορ τόνισε ότι, εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προσβάλει το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό.

31

Την ανακαταμέτρηση των ψήφων με το χέρι σε όλες τις κομητείες της Φλόριντα ζήτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές, Αλ Γκορ, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν αποδεχτούν τα αποτελέσματα της ανακαταμέτρησης στις κομητείες που έχουν προτείνει οι Δημοκρατικοί (Παλμ Μπιτς, Μπράουαρντ και Μαϊάμι – Ντέιντ). Ο Γκορ τόνισε ότι, εφόσον ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, δεν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προσβάλει το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό.

Σε περίπτωση ανακαταμέτρησης όλων των ψήφων, ο Γκορ εκτιμά ότι η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει περίπου επτά ημέρες. Με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Τζόζεφ Λίμπερμαν στο πλευρό του, ο Γκορ απηύθυνε πρόσκληση στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Τζορτζ Ο. Μπους να συναντηθούν, προκειμένου να βελτιωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις και να επιβεβαιωθεί το κλίμα εθνικής ομοψυχίας στις ΗΠΑ.


«Πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος του κάθε ψηφοφόρου, πρέπει να τιμήσουμε την πραγματική θέληση του αμερικανικού λαού» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.


Μέχρι στιγμής (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδος) δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων στην πρόταση Γκορ. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ δήλωσε την Τετάρτη ότι μία ανακαταμέτρηση όλων των ψήφων στη Φλόριντα με το χέρι δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή, διότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι αξιόπιστο.


Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Μπους στη Φλόριντα κατηγόρησε το επιτελείο των Δημοκρατικών ότι ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. «Το επιτελείο του Γκορ δεν δείχνει καμία πρόθεση να δεσμευτεί ότι θα αποδεχτεί το οριστικό αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, εάν δεν επιτύχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει» τόνισε ο Τζέιμς Μπέικερ. «Δεν είμαστε εμείς η αιτία της καθυστέρησης, και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν όλοι» κατέληξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies