Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην ξεκινήσει στην προκαθορισμένη ημερομηνία, στις 21 Οκτωβρίου, το Πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1. Αυτό προκύπτει από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ που έγινε τη Δευτέρα, και κατά την οποία συζητήθηκαν τόσο το θέμα των κανονισμών, όσο και αυτό του αποκλεισμού των επτά διαιτητών που θα «σφυρίξουν» σε αγώνες της ευρωλίγκα της ULEB.
Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μην ξεκινήσει στην προκαθορισμένη ημερομηνία, στις 21 Οκτωβρίου, το Πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1. Αυτό προκύπτει από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ που έγινε τη Δευτέρα, και κατά την οποία συζητήθηκαν τόσο το θέμα των κανονισμών, όσο και αυτό του αποκλεισμού των επτά διαιτητών που θα «σφυρίξουν» σε αγώνες της ευρωλίγκα της ULEB.
Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή του Πρωταθλήματος της Α1 δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε αναβολή της πρεμιέρας, σε περίπτωση που δεν διευκρινιστεί το καθεστώς των κανονισμών που θα ισχύσουν και του πειθαρχικού δικαίου.
Ο μόνος αρμόδιος για το ξεκαθάρισμα αυτό, ασφαλώς, δεν είναι άλλος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη. Οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ έχουν ζητήσει συνάντηση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, την Τετάρτη θα συναντηθούν με την ΟΔΚΕ, προκειμένου στη συνέχεια να διαβιβαστεί η κοινή στάση που θα τηρηθεί. Τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την καρατόμηση από το Πρωτάθλημα της Α1 των επτά διαιτητών της ULEB (Μπακάλης, Τσανίδης, Κουκουλεκίδης, Πηλοΐδης, Γκόντας, Μουζάκης και Λαϊνώτης).
Μάλιστα, κατά την τρίωρη συνεδρίαση κάποιοι υποστήριξαν ότι πρέπει να απαιτηθεί η άμεση επάνοδος των «επτά», όμως στη συνέχεια αποφασίστηκε να τηρηθεί πιο μετριοπαθής στάση. Ο ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, τονίζει ότι δεν δέχεται κανέναν αποκλεισμό διαιτητή, εκτός αν υπάρχουν αγωνιστικά αίτια και αναφέρει ότι όσοι επιλέξουν με διαφορετικά κριτήρια θα είναι υπεύθυνοι για την αναξιοπιστία του Πρωταθλήματος.
Τέλος, αποφασίστηκε τα περισσότερα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος, που θα διεξάγονται Σάββατο, να ξεκινούν στις 17:00. Όμως, αυτό παραμένει «υπό αίρεση», αφού κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις τρεις ομάδες (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Αρη) που ακόμη δεν έχουν κλείσει συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Ο Ντοκ Ρίβερς παραδέχθηκε δημόσια για πρώτη φορά πως αν η ομάδα που θα φτιάξουν οι Μιλγουόκι Μπακς ενόψει της επόμενης σεζόν δεν θα είναι αρκετά καλή για να έχει ρεαλιστική πιθανότητα να διεκδικήσει τον τίτλο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αποτελέσει παρελθόν.