Δύσκολα η Γιουγκοσλαβία την Ισπανία με 78-65 στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ Λιθουανία – Κίνα
Εως το 35ο λεπτό μπόρεσε η Ισπανία να φέρει σθεναρή αντίσταση στη Γιουγκοσλαβία. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με ηγέτη τον Πέντραγκ Ντανίλοβιτς πήρε τη διαφορά που χρειαζόταν και έφτασε τελικά στη νίκη με 78-65.
Εως το 35ο λεπτό μπόρεσε η Ισπανία να φέρει σθεναρή αντίσταση στη Γιουγκοσλαβία. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς με ηγέτη τον Πέντραγκ Ντανίλοβιτς πήρε τη διαφορά που χρειαζόταν και έφτασε τελικά στη νίκη με 78-65.
Οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο πόντο στο σκορ και το ημίχρονο έληξε οριακά με 32-30.
Στο β ημίχρονο το σκηνικό επαναλήφθηκε, με τους Ισπανούς να εκφράζουν συνέχεια παράπονα για τη διαιτησία, παίρνοντας μάλιστα τεχνική ποινή τη στιγμή που το σκορ ήταν ισόπαλο 58-58.
Από εκείνην τη στιγμή ο Ντανίλοβιτς πήρε στην πλάτη του την ομάδα της Γιουγκοσλαβίας και την οδήγησε στη νίκη, πετυχαίνοντας 14 πόντους. Στο σκοράρισμα τον ακολούθησαν ο Ομπράντοβιτς με 13 και οι Μποντιρόγκα, Τομάσεβιτς με 11. Ο Τάρλατς ήταν πολύ καλός κάτω από τα καλάθια, βάζοντας μάλιστα έξι πόντους. Ο Ζέλικο Ρέμπρατσα περιορίστηκε στους δέκα, καθώς από νωρίς φορτώθηκε με φάουλ.
Από τους Ισπανούς, ο Ερέρος έκανε εκπληκτική εμφάνιση με 16 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ρέγιες που πέτυχε 14 πόντους. Ο Τζόνι Ρότζερς του Παναθηναϊκού έβαλε έξι πόντους, ενώ άποντος έμεινε ο Ντε Μιγκέλ.
«Περίπατο» η Λιθουανία
Υστερα από την εκπληκτική της εμφάνιση κόντρα στην Dream – Team, η Λιθουανία συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, παίρνοντας όμως αυτήν τη φορά τη νίκη με χαρακτηριστική, μάλιστα, άνεση από την Κίνα με 82-66. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Σονγκαΐλα με 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Μασιούλις με 16.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση