Για διαπλοκή μίλησαν από τη Θεσσαλονίκη Παπαρήγα και Κωνσταντόπουλος
Στη διαπλοκή αναφέρθηκαν την Πέμπτη από τη συμπρωτεύουσα, όπου και βρίσκονται για να επισκεφθούν την 65η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του αισθάνεται ότι δικαιώθηκε για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την καταπολέμηση της διαπλοκής, ενώ η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η ύπαρξη του φαινομένου οφείλεται στη γιγάντωση των επιχειρηματιών.
35
Στη διαπλοκή αναφέρθηκαν την Πέμπτη από τη συμπρωτεύουσα, όπου και βρίσκονται για να επισκεφθούν την 65η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του αισθάνεται ότι δικαιώθηκε για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για την καταπολέμηση της διαπλοκής, ενώ η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η ύπαρξη του φαινομένου οφείλεται στη γιγάντωση των επιχειρηματιών.
Ειδικότερα, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με δηλώσεις αναφέρθηκε στις προτάσεις της κυβέρνησης για το εργασιακό, καλώντας τους εργαζόμενους να μην τις υιοθετήσουν. Λίγο νωρίτερα, είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ, στην οποία εξέφραζε την αντίθεση του κόμματος της στην ιδιωτικοποίηση τμήματος της HELEXPO.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της διαπλοκής, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι είναι αποπροσανατολισμός να συγκεντρώνεται η ιστορία αυτή στους πέντε και όχι στους 15 ή στους 205 επιχειρηματίες και προσέθεσε ότι και οι πέντε να φύγουν από τη μέση θα έλθουν άλλοι πέντε. Αιτία για την όξυνση του προβλήματος χαρακτήρισε η κ. Παπαρήγα τη γιγάντωση των επιχειρηματιών και τη σύγκρουσή τους για το ποιος θα φάει τα περισσότερα.
Κωνσταντόπουλος: Δικαιωμένος ο ΣΥΝ
Σε συνέντευξή Τύπου που έδωσε στο περιθώριο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη του προβλήματος της διαπλοκής, επικαλούμενος την πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να συμπεριληφθεί στις συνταγματικές διατάξεις ρήτρα περί ασυμβιβάστου ανάμεσα στην ιδιοκτησία μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) και στην επιχειρηματική συναλλαγή με το Δημόσιο.
Το γεγονός αυτό κάνει το Συνασπισμό να αισθάνεται δικαιωμένος για την πρωτοβουλία που ανέλαβε εναντίον της διαπλοκής, προσέθεσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα για την καταπολέμηση του προβλήματος. Αναφερόμενος στην άρνηση της κ. Παπαρήγα να συναντηθεί μαζί του ήταν λακωνικός, λέγοντας ότι οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του δημιουργεί μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και αναφερόμενος στο εργασιακό εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο τέλος θα υιοθετήσει τα αιτήματα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Σχετικά με την πρόταση του γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη για συνεργασία του Συνασπισμού με το κυβερνών κόμμα, ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι δεν απασχολούν το Συνασπισμό τα επικοινωνιακά τρικ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Συνταγή: Πασχαλινό τσουρέκι
- Εκλογές τον Οκτώβριο;
- Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τη σφαγή με τους 250 νεκρούς
- Απεργούν στις 24 Απριλίου οι εργαζόμενοι στους δήμους – Τα αιτήματά τους
- Άκσηση: Η «ασπίδα» για το άγχος και την κατάθλιψη
- Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Πέμπτη – Πού θα βρέξει
- Εμπόδια στις καινοτόμες θεραπείες τα μειωμένα κίνητρα για κλινικές μελέτες
- Πλησιάζουν «ταβάνι» οι τιμές στα ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442