Τετάρτη 08 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Αυξάνονται σε 14.000 οι συμβασιούχοι που μονιμοποιούνται στο Δημόσιο

Αυξάνονται σε 14.000 οι συμβασιούχοι που μονιμοποιούνται στο Δημόσιο

Εν μέσω πολλών αντιδράσεων, ψηφίστηκε την Παρασκευή κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη μονιμοποίηση τουλάχιστον 14.000 εργαζομένων. Η απαιτούμενη προϋπηρεσία μειώνεται από τους 36 στους 24 μήνες τόσο για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου όσο και για εκείνους που έχουν συμβάσεις έργου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

62

Εν μέσω πολλών αντιδράσεων, ψηφίστηκε την Παρασκευή κατά πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη μονιμοποίηση τουλάχιστον 14.000 εργαζομένων.
Η απαιτούμενη προϋπηρεσία μειώνεται από τους 36 στους 24 μήνες τόσο για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου όσο και για εκείνους που έχουν συμβάσεις έργου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Οπως εκτιμά η κυβέρνηση, ο αριθμός όσων μονιμοποιούνται αυξάνεται σε περίπου 14.000. Ωστόσο, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος επιμένει ότι ξεπερνά τις δεκαπέντε χιλιάδες.


Η άλλη τροποποίηση που επέφερε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, αποδεχόμενη πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φοίβου Ιωαννίδη, αφορά στους επιμελητές εισπράξεων του ΤΕΒΕ, του Ταμείου Εμπόρων και ΤΑΧΙ, οι οποίοι θα αμείβονται με μισθό και όχι με ποσοστά, όπως αρχικά προβλεπόταν. Εξαιρούνται εκείνοι που ασχολούνται με εξωτερικές εισπράξεις.


Επιπλέον στις κατηγορίες των συμβασιούχων, που εξαιρούνται της μονιμοποίησης, η κ. Παπανδρέου συμπεριέλαβε και τους εργαζομένους στη Βουλή αλλά και όσους απασχολούνται σε υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών στο εξωτερικό.


Η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε θετικές τις βελτιώσεις. Ωστόσο, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία και καταψήφισε την τροπολογία, αφού προηγουμένως επανέλαβε την πρόταση για μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καλύπτουν πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών του. To ίδιο αίτημα εξέφρασαν και βουλευτές του ΚΚΕ.


Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, έκανε λόγο για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που έχουν διετή απασχόληση, χωρίς άλλες προϋποθέσεις.


Στα πυρά της αντιπολίτευσης κατά της τροπολογίας προστέθηκαν και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ζήτησαν την επέκτασή της και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Απριλίου 2026
Cookies