Τετάρτη 08 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Νέες αντιδράσεις από το WWF για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Σχοινιά

Νέες αντιδράσεις από το WWF για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Σχοινιά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην επιλογή της κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να δημιουργηθεί στο Σχοινιά το Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας για τους αγώνες του 2004.

26

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην επιλογή της κυβέρνησης και της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να δημιουργηθεί στο Σχοινιά το Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας για τους αγώνες του 2004.

Το WWF, με έντυπό του, στο οποίο περιλαμβάνεται ανοικτή επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ -τον καλεί η ΔΟΕ να προωθήσει Ολυμπιακούς Αγώνες που σέβονται το φυσικό περιβάλλον, προτρέποντας την ελληνική κυβέρνηση να αναζητήσει εναλλακτικές για τις περιβαλλοντικά επιζήμιες χωροθετήσεις- συγκεντρώνει υπογραφές για να ματαιώσει το Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά.


Μία περιοχή που αποτελεί κομμάτι της ελληνικής φύσης και πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι ένα από τα τελευταία αντιπροσωπευτικά δείγματα του κλασσικού τοπίου της Αττικής, όπως υποστηρίζει η περιβαλλοντική οργάνωση.


Στο Σχοινιά, όπου θα κατασκευαστούν τεράστιες εγκαταστάσεις για την κωπηλασία – κανό και σλάλομ, φιλοξενούνται 176 είδη πουλιών, πολλά σπάνια και ενδημικά είδη χλωρίδας, ενώ η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική περιοχή για τα πουλιά από την ΕΟΚ.


Ο Σχοινιάς, έχει ήδη υποστεί σοβαρή υποβάθμιση από την ανεξέλεγκτη δόμηση, διάφορες οχλούσες δραστηριότητες, ενώ το άλλοτε μέγα έλος με σχοίνα συρρικνώνεται από μπαζώματα, όπως αναφέρει το WWF.


Τα σχέδια της Πολιτείας για προστασία της περιοχής και ίδρυση Εθνικού Πάρκου δεν προχώρησαν. Με την αναγόρευση της Αθήνας ως διοργανώτριας πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο Σχοινιάς εξαιρέθηκε από τον εθνικό κατάλογο Περιοχών Κοινοτικού Ενδιαφέροντος (Natura 2000) πάγωσαν οι διαδικασίες για ίδρυση Εθνικού Πάρκου και εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία της περιοχής διοχετεύθηκαν αλλού, όπως υπογραμμίζει η οργάνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Απριλίου 2026
Απόρρητο