Η Κομισιόν προχωρεί σε εσωτερικές μεταρρυθμίσεις βάζοντας λουκέτο σε κατάστημα!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε την Τετάρτη σε νέες εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντί της, αρχής γενομένης από το... κλείσιμο ενός καταστήματος ντελικατέσεν που τροφοδοτούσε τους εργαζομένους στην ΕΕ με προϊόντα από τις 15 χώρες-μέλη σε χαμηλές τιμές.
67
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε την Τετάρτη σε νέες εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντί της, αρχής γενομένης από το… κλείσιμο ενός καταστήματος ντελικατέσεν που τροφοδοτούσε τους εργαζομένους στην ΕΕ με προϊόντα από τις 15 χώρες-μέλη σε χαμηλές τιμές.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Νιλ Κίνοκ, δήλωσε -σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη- ότι το Εconomat, το αγαπημένο κατάστημα των υπαλλήλων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.
Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι χρειάζεται να καλυφθούν 1.254 θέσεις εργασίας, προκειμένου να προχωρήσουν αποτελεσματικά η διεύρυνση προς την ανατολική Ευρώπη, η δημιουργία της ενιαίας αγοράς και η καταπολέμηση του εγκλήματος και των ναρκωτικών.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να καλύψει τις θέσεις αυτές με μετακινήσεις στελεχών από άλλους τομείς και με την πρόσληψη 342 νέων εργαζομένων, που θα αντικαταστήσουν 600 υψηλόμισθα στελέχη, στα οποία θα δοθούν κίνητρα, προκειμένου να παραιτηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Η Κομισιόν θα ζητήσει, επίσης, από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έχουν τον έλεγχο του προϋπολογισμού της ΕΕ, να χρηματοδοτήσουν 375 νέες θέσεις εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
- Ψήφισμα στήριξης της ΚΕΔΕ των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων
- Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το τραπέζι στους πρωταθλητές Εφήβους του Ολυμπιακού (pics)
- Συναγερμός στη Ζάκυνθο για λεπτοσπείρωση – Ένας θάνατος και δύο κρούσματα στο μικροσκόπιο
- Κίνηση στη κεντροαριστερά, νευρικότητα στελεχών εν αναμονή Τσίπρα – Οι κλεφτές ματιές στον Ανδρουλάκη
- Τρεις τροπολογίες για τις τράπεζες κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Τι προβλέπουν
- Πέθανε ο Στέφανος Ληναίος σε ηλικία 98 χρόνων
- «Βιολάντα»: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης, για την έκρηξη που σκότωσε πέντε εργάτριες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442